Bezoek het sprookjesachtige Sintra

Bezoek het sprookjesachtige Sintra

Net buiten Lissabon ligt een dorp op 30 kilometer afstand ligt en op de UNESCO lijst van werelderfgoed staat en dat zijn niet alleen de bezienswaardigheden, nee dat is het gehele dorp! En dat is ook niet voor niks. Wanneer je dan ook in Lissabon bent en je hebt een dag over, ga dan naar Sintra. Met de trein is het ongeveer een half uur rijden dus dat is nog prima om te doen.

Wanneer je aankomt in Sintra, zie je al gelijk het nationaal paleis van Sintra. Het paleis ligt in het historisch centrum van Sintra en bestaat uit verschillende kamers met alle pracht en praal. Het paleis is gebouwd in de periode dat Koning Joao I regeerde (1357-1433) en heeft een prachtig uitzicht over de omgeving.

Het Pena Paleis

De bekendste bezienswaardigheden in Sintra is toch wel het paleis van pena, je ziet ze dan ook regelmatig terugkomen op foto’s de rode en gele paleizen met omringt door een mooie natuur en hoog op een berg! Je kan volledig om het paleis heenlopen want het heeft “wall walk” en wat dat is daar kom je vanzelf achter als je het paleis gaat bezoeken. Aan de binnenkant is dit paleis eigenlijk net zo mooi als aan de buitenkant. Het was ook niet voor niks het zomerpaleis van de koninklijke familie, zij lieten het bouwen in 1842.

Kasteel van de Moren

De andere bezienswaardigheid in Sintra is het kasteel van de Moren, dit ligt net zoals het Pena paleis hoog in de natuur en geeft jou een prachtig uitzicht over de Sintra. Eigenlijk is het kasteel van de Moren daarvoor ook gebouwd om aanvallen van tegenstanders op het nationaal paleis van Sintra te weren. Het is dan ook een stevige klim voordat je dit uitzicht kan zien. Aan de meest linkerkant heb je nog een mooi uitzicht over het Paleis van Pena.

Quinta da Regaleira

De dag toen ik in Sintra was, had het flink geregend, wat voor de bezienswaardigheid Quinta da Regaleira niet erg was want dit is een prachtige tuin met de bekende initiatic well! Het is een put dat in een rots zit was toch er diep! Zelf vond ik het gotische woonhuis en paleis het mooiste aan deze bezienswaardigheid, het had een beetje een mysterieuze uitstraling. Wat wel goed is om te weten is om een audiotour te doen of met een gids. Er zitten namelijk veel verschillende betekenissen achter de fonteinen, planten en dat is zeker interessant om te weten.

Monserrate

Voor mij het hoogtepunt van Sintra! Ik vond het monserrate paleis echt prachtig! Het is wel zo dat dit paleis wat verder weg ligt van alle andere bezienswaardigheden maar daardoor rijdt er een shuttlebus rond om jou naar de verschillende plekken te brengen in Sintra. Voordat je bij het monserrate paleis bent moet je eerst nog een stuk door de tuin lopen, dat alleen al is een heel avontuur met smalle paden, prachtige planten en bloemen, zo was er een rozentuin, een kerk en een prachtig uitzicht.

Het monserrate paleis zelf was niet heel groot, het had ongeveer 5 verschillende kamers maar het had spectaculaire details!

Dit paleis is minder bekend bij de toeristen maar zeker niet minder prachtig dan de andere paleizen in Sintra.