De perfecte plek om even helemaal tot rust te komen, Terschelling

De perfecte plek om even helemaal tot rust te komen, Terschelling

Weg van de stad, weg van de files, de drukke treinen, even weg van alles. Wanneer je je auto parkeert, door de terminal loopt en aan boord stapt, valt er een soort rust over je heen. Een last valt van je schouders, een heerlijk maar ook een onbeschrijfelijk gevoel.

Ondanks dat Terschelling gewoon bij Nederland hoort, is het toch een speciaal gevoel wanneer je aan boord stapt. De overtocht naar het eiland duurt ongeveer twee uur en het is precies genoeg om even alle drukte van je af te zetten.  

Bij aankomst

Bij aankomst in de haven van Terschelling, voel je die lichte zilte bries op je gezicht. De geur, je ruikt de lucht, even diep inademen en op zoek naar een fiets.  

Wanneer je op het eiland aankomt, kun je het beste een fiets huren. Je geeft je tas af bij een van de medewerkers en zij zorgen ervoor dat ie bij je vakantieadres wordt afgeleverd.   Of je nu eerst het dorp in gaat voor een hapje en een drankje, of meteen naar je vakantieadres gaat, het is wel lekker om niet met je eigen bagage rond te sjouwen.  

*Bij vertrek zorgen dezelfde medewerkers er ook voor dat je tas weer wordt opgehaald.  

Het eiland

Wanneer je op de fiets stapt heb je eigenlijk twee opties, je slaat rechtsaf en fietst langs de haven richting het oosten van het eiland of je gaat linksaf en je fiets langs de duinen en het bos richting West aan Zee.

*Wanneer je een huisje hebt gehuurd in West aan Zee of Midsland aan Zee dan raad ik je aan om bij aankomst linksaf te gaan. Heb je nog niks gevonden? Bekijk dan hier een overzicht van verschillende vakantiehuisjes op Terschelling.

Op het eiland vind je verschillende dorpen waarvan West Terschelling, waar je aankomt met de boot, ook meteen de grootste is. Je vindt hier verschillende restaurants, cafés en winkeltjes. Verder naar het oosten vind je onder andere Baaiduinen, Midsland, Formerum, Hoorn en Oosterend. Zoals de naam al doet vermoed is Oosterend het meest oostelijk gelegen dorpje, hier houdt het fietspad dan ook op.

Fietskaart

Ben je benieuwd waar je precies wat kunt vinden, dan kun dat natuurlijk opzoeken via Maps, maar het is ook wel handig om een fietskaart mee te nemen. Er is een gratis fietskaart beschikbaar van ‘Ontdek Terschelling’, vraag ernaar bij de receptie of in de winkel. Ook bij de verschillende fietsverhuurders kun je deze kaart krijgen.