Dit moet je weten over de schildpadden op Zakynthos

Dit moet je weten over de schildpadden op Zakynthos

Zakynthos is een schitterende bestemming in Griekenland, maar niet alleen het landschap is mooi om te zien. Ook de schildpadden die op het eiland leven zijn erg populair bij toeristen. In dit blog post vertellen we je alles wat je moet weten over deze bijzondere dieren!

Carette schildpadden

De schildpadden op Zakynthos zijn van het Caretta-soort, ook wel bekend als de olifantenschildpad. Deze dieren kunnen een lengte bereiken van ongeveer twee meter en een gewicht van meer dan honderd kilo. De schildpadden zijn te vinden op verschillende plekken op het eiland, maar de meeste dieren leven in het Nationaal Park van Zakynthos. Dit park is ingericht om de schildpadden te beschermen en er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de dieren niet uitsterven.

In het Nationaal Park kun je de schildpadden vaak spotten terwijl ze aan het strand liggen te zonnen of in het water rondzwemmen. Het is echter niet toegestaan om de dieren aan te raken of te voeden, omdat dit schadelijk kan zijn voor de schildpadden. Als je ze vanuit een afstand bekijkt, kun je genieten van hun schoonheid en mag je ze fotograferen.

Zakynthos is een geweldige bestemming als je op zoek bent naar unieke dieren en mooie landschappen. Dus als je van plan bent om binnenkort naar Griekenland te gaan, vergeet dan niet om Zakynthos op je lijstje te zetten!

Wat kun je nog meer op Zakynthos?

Op Zakynthos kun je overigens nog veel meer mooie bezienswaardigheden zien. Volgens de website Zakynthos.nl is het eiland namelijk ook erg populair vanwege de vele mooie stranden, het aangename klimaat en de gezellige sfeer. Dus als je op zoek bent naar een plek waar je lekker kunt ontspannen, is Zakynthos zeker een aanrader! De blauwe grotten, het schilderachtige dorpje Volimes en het beroemde Shipwreck Beach zijn slechts een paar van de vele highlights die het eiland te bieden heeft.

Shipwreck beach is wellicht de meest populaire bezienswaardigheid. Dit is namelijk het strand waar het wrak van een boot ligt. Het is een mooi gezicht en het strand is erg fotogeniek. Ook is het een perfecte plek om lekker te relaxen en te genieten van het mooie weer. Je kunt dit proberen te combineren met een tocht langs de schildpadden. Zo vang je direct twee vliegen in één klap.