Dit moet je weten over een visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland

Dit moet je weten over een visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland

indelijk! na ruim 2 jaar is de grens met Nieuw-Zeeland weer open voor Nederlanders en Belgen. U kunt dus weer zonder problemen reizen naar Nieuw-Zeeland zonder dat u in Quarantaine moet. Wel dient u voorafgaand net zoals altijd een Visum Nieuw Zeeland aanvraag in te dienen. Deze is 2 jaar geldig en kunt u voor meerdere reizen gebruiken met een maximum van telkens 90 dagen.

Visum Nieuw-Zeeland wordt NZeTA

Sinds oktober 2019 is een visumaanvraag voor Nieuw Zeeland een stuk eenvoudiger geworden voor Nederlanders en Belgen. Het visum is vervangen door een reistoestemming genaamd NZeTA wat de afkorting is voor New Zealand Electronic Travel Authority. Deze kunt u zeer eenvoudig zelf online aanvragen, dit duurt ongeveer 10 minuten en binnen enkele uren krijgt u per mail een goedkeuring van een NZeTA aanvraag.

Reisdocumenten visumaanvraag Nieuw Zeeland

Om uw NZeTA visumaanvraag in te dienen heeft u reisdocumenten Nieuw Zeeland nodig. Dit is voor zowel de Nederlandse als Belgische nationaliteit een paspoort. Let ook op dat een identiteitskaart niet voldoende is om naar Nieuw-Zeeland te reizen u dient echt een paspoort te bezitten die nog minimaal 6 maanden geldig is gerekend vanaf de datum dat u terugreist vanuit Nieuw-Zeeland.

Tips

Neem altijd uw namen bij de NZeTA aanvraag exact over uit uw paspoort. Als er meerdere voornamen in uw paspoort staan dient u deze ook over te nemen.

In het Nederlandse paspoortnummer bestaat de letter O niet, dit is altijd het cijfer 0. Let dus goed op bij het invullen

Toeristenbelasting visum Nieuw-Zeeland

Naast de verplichte NZeTA reistoestemming moet u tegelijkertijd een IVL aanvragen. IVL staat voor "International Visitor Conservation and Tourism Levy" en is een soort toeristenbelasting die de Nieuw Zeelandse overheid gebruik om nationale parken te onderhouden zodat u als toerist kunt blijven genieten van de natuur in Nieuw-Zeeland. De NZeTA en IVL worden in 1 transactie afgerekend. Het zijn dus geen aparte aanvragen.

Totale kosten Visum aanvraag

De totale kosten voor een NZeTA visumaanvraag zijn NZ$ 47. Dit bedrag bestaat uit 2 bedragen. Ten eerste is er de NZeTA reistoestemming die NZ$ 12 kost, als tweede is er de IVL (toeristenbelasting) die NZ$ 35 kost. Deze 2 bedragen worden tegelijkertijd afgerekend tijdens het afronden van uw NZeTA aanvraag.