Hoe kies je de perfecte trolley voor een citytrip met Ryanair?

Hoe kies je de perfecte trolley voor een citytrip met Ryanair?

Heb je een goedkoop ticket kunnen scoren op Ryanair? Dan ben jij vast al volop bezig met het voorbereiden van je reis. Een van de belangrijkste dingen waar je dan aan moet denken is het voorzien van een goede trolley. En dat is niet eenvoudig, want het bagagebeleid bij Ryanair is zeer strikt. Maar waar moet je dan precies rekening mee houden als je op zoek bent naar een trolley voor een citytrip met Ryanair?

Let op de afmetingen

Het is sinds 2018 niet meer toegestaan om gratis handbagage mee te nemen op een vlucht met Ryanair. Je mag wel een rugzak of tas meenemen die de afmetingen heeft van 40 x 20 x 25 centimeter. Het moet namelijk onder je stoel kunnen passen. Houd je daar geen rekening mee? Dan krijg je een boete krijgen van 25 euro. Natuurlijk is een klein handtasje niet voldoende om mee op vakantie te gaan. Gelukkig is er nog een andere mogelijkheid.

Je kan namelijk een Regular/Flexi Plus of Connecting flight ticket kopen of een "Prioriteit & 2 Handbagage” bijboeken. In dat geval mag de trolley 55 x 40 x 20 cm groot zijn. Je betaalt er wel minimaal 6 euro extra voor. De exacte prijs is afhankelijk van het ticket. Bij het uitzoeken van de beste trolley voor je Ryanair vlucht dien je er dus op te letten dat het aan deze afmetingen voldoet. Is dat niet voldoende voor je? Dan kan je kiezen voor ruimbagage!

Bijbetalen voor ruimbagage

Tijdens een citytrip heb je normaal niet al teveel spullen nodig. Maar de ene persoon reist natuurlijk veel lichter dan de andere. Vind jij de toegestane afmetingen te weinig? Dan kan je kiezen voor ruimbagage. In dat geval mag je trolley maximaal 81 x 119 x 119 cm groot zijn. Je betaalt daarvoor 25 euro in het laagseizoen en 35 euro in het hoogseizoen. Deze prijzen geleden alleen als je de bagage meteen bijboekt. Doe je dit later? Dan betaal je 40 tot 50 euro.

Kies voor een lichtgewicht trolley

Let op, want er gelden niet alleen beperkingen op de afmetingen, maar ook op het gewicht, waardoor je best voor een lichtgewicht koffer kiest. Je trolley mag namelijk maximaal 20 kilo wegen in het geval dat je kiest voor ruimbagage. In de andere gevallen mag het slechts 10 kilo wegen. Het is geen slecht idee om het op voorhand te wegen, want als het niet voldoet aan deze voorwaarden kunnen er veel extra kosten bijkomen. Per extra kilo betaal je namelijk maar liefst 11 euro.

De beste manier om niet boven het maximale gewicht te komen, is uiteraard door te beperken wat je meeneemt en door voor kleine verpakkingen te kiezen. Maar ook het soort trolley dat je kiest, is van belang. Want als de trolley al redelijk zwaar is zonder dat er spullen insteken, kan je nog maar weinig meenemen. Kies daarom het best voor een soft case trolley en kijk bij de aankoop ook naar het gewicht.