Ik ga op reis en ik neem mee: mijn hoofdkussen

Ik ga op reis en ik neem mee: mijn hoofdkussen

Reis jij vaak naar andere landen voor je werk? Of ga je binnenkort lang op wereld- of rondreis door een prachtig land? Dan kan het verstandig zijn om je eigen hoofdkussen mee te nemen. Heb je vaak last van je rug, nek of schouders? Dan kan een goed kussen een oplossing zijn. Een goede nachtrust, met een goede houding tijdens je slaap, kan bepaalde klachten namelijk enorm verminderen.

Belang van een goed kussen

Een goed kussen om op te slapen is erg belangrijk. Heb jij sinds kort een nieuwe kussen en heb je vaak last van je rug, nek of andere spieren? Dan kan dit misschien komen door je hoofdkussen. Een gemiddeld persoon slaapt zo’n één op de drie uren in zijn of haar leven. Veel van je tijd lig je dus in bed, op je kussen. Lig je vaak in een vervelende houding? Dan kun je hier flink last van gaan krijgen in je dagelijkse leven. Hierdoor kun je ook andere klachten krijgen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. Veel mensen werken tegenwoordig ook lang achter de computer, wat niet meehelpt. Met wat geluk kan een goed hoofdkussen nekklachten snel verhelpen.

Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Het belangrijkste van een goed hoofdkussen is dat deze genoeg steun biedt, maar niet te veel. Je wilt namelijk dat je rug en nek in een natuurlijke positie liggen. Een kussen moet daarom ook niet te hoog of laag zijn, of te hard of zacht. Na 4 of 5 jaar is een kussen meestal ook te oud. Hierdoor kan het kussen erg plat worden. Wat het beste kussen is voor jouw lichaam, hangt af van je lichaamsbouw, slaaphouding en je matras en bed.

Heb je een goed kussen gevonden om op te slapen? Dan is het verstandig om deze niet tijdelijk te vervangen voor een ander hoofdkussen. Ga je lange tijd op reis, of slaap je af en toe ergens anders? Probeer je kussen dan vooral mee te nemen. Zo blijft je houding tijdens je slaap consistent. Hopelijk kun je zo gemakkelijk en snel van je pijnklachten af komen. Zoek jij een beter hoofdkussen voor in bed? Kijk dan even bij Quiesco, voor een groot aanbod ergonomische kussens.