Reistips voor een vakantie in Zeeland

Reistips voor een vakantie in Zeeland

Wie een vakantie in Zeeland wil boeken, heeft zeker wat aan deze actuele reistips. Zeeland bestaat namelijk uit aan een aantal eilanden met ieder een eigen karakter. Deze eilanden zijn Walcheren, Zuid-Beveland, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Tholen, Sint Philpisland en Zeeuws-Vlaanderen. Op al deze eilanden kan je een vakantiehuis Zeeland huren. De vraag is alleen, op welk eiland vind ik waar ik naar op zoek ben. Op welk eiland vind je de mooiste stranden en duinen? Waar kan je het beste duiken of watersport bedrijven? Waar kan je het beste wandelen, fietsen of relaxen? Allemaal vragen, waarop wij proberen een antwoord op te geven.

De eilanden in Zeeland uitgelicht.

Als je wilt weten waar in Zeeland je het beste op vakantie kunt gaan, moet je weren wat het karakter van ieder eiland is. Waar in Zeeland kan je het beste op vakantie gaan? Wat is het ideale eiland voor jouw vakantie in Zeeland? We komen met een aantal praktische voorbeelden.

Duiken in Zeeland

Als je wilt duiken in Zeeland,, kan je het beste een vakantiehuis Zeeland huren op het eiland Tholen. Daar vind je perfecte duiklocaties. Maar ook in bijvoorbeeld Noord-Beveland en Zuid-Beveland vind je unieke plekken voor duikers. Met name de Oosterschelde heeft een prachtige onderwaterwereld.

Wandelen en fietsen in Zeeland

Eigenlijk kan je op ieder eiland van Zeeland geweldig fietsen en wandelen. Als je dit helemaal autovrij wilt doen, zou je kunnen overwegen om van Kamperland naar Colijnsplaat te fietsen en van Colijnsplaat naar Zierikzee. Van Zierikzee kan je dan het eiland Schouwen-Duiveland rondfietsen, bij Westenschouwen steek je dan weer over naar Noord-Beveland en eindigt dan weer bij De Banjaard en Kamperland.

Strandvakantie Zeeland boeken

Als je een strandvakantie Zeeland wilt boeken, kan je dat doen op alle eilanden. Tholen is wat minder geschikt voor een strandvakantie Zeeland. Wij vinden zelf dat je de mooiste en breedste stranden van Zeeland vindt op het eiland Walcheren. Met name Domburg, Vrouwenpolder en Oostkapelle hebben fantastische stranden. Daar kan je ook een vakantie Zeeland met de hond boeken.

Watersport in Zeeland

In Zeeland vind je vele jachthavens en vakantieparken met huisjes en aanlegsteiger. In feite kan je overal in Zeeland watersport bedrijven. Wij vinden met name watersport in Noord-Beveland en Zuid-Beveland top. Kijk maar eens naar de mogelijkheden een vakantiehuis Zeeland in Kortgene of Wolphaartsdijk te boeken. Daar vind je de mooiste vakantieparken Zeeland met eigen jachthaven.