Stedentrip naar Italië?

Stedentrip naar Italië?

Italië is een zeer populair vakantieland. Het aangename klimaat, de heerlijke Italiaanse keuken en de rijke cultuur maken dit land erg geliefd. Italië leent zich voor een vakantie met veel variatie; je kunt er binnen één vakantie heerlijk op het strand liggen, shoppen in een wereldstad en genieten van culinaire hoogstandjes op topniveau. Er zijn veel Italiaanse steden die stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn om een weekendje of langer in door te brengen. Wij hebben een top 3 voor je samengesteld, met de mooiste steden van Italië. Lees je mee?

Turijn

Deze stad ligt in het noordwesten van Italië en bevindt zich midden tussen de Alpen. Deze ligging geeft maar weer eens aan dat er heel veel verschillende Italiaanse steden zijn, waarbij je overigens in iedere stad dat typische Italiaanse gevoel gaat vinden. In Turijn kun je een heerlijke stedentrip beleven, maar je kunt er in de winter ook prima op wintersport. Turijn is de stad van Juventus, van Fiat, maar ook van de schitterende pleinen, zoals bijvoorbeeld de Piazza Castello. Rondom dit plein liggen schitterende gebouwen zoals het Palazzo Reale en het Palazzo Madama. Je vindt hier ook veel uitstekende bars en restaurants waar je kunt genieten van Italiaanse culinaire hoogstandjes.

Napels

In Napels is altijd wel iets te doen en te beleven. Naples Italy staat bekend om zijn levendigheid, maar zeker ook om zijn steenrijke historie en cultureel erfgoed. Het is ook de stad waar ooit Diego Maradonna hoogstpersoonlijk de stad in vuur en vlam zette, door landskampioen te worden met SC Napoli. Breng een bezoek aan de San Gregorio Armeno als je van mooie gebouwen houdt, je vindt hier overigens ook een grafkapel waar je mooie beelden kunt vinden uit de achttiende eeuw. Dol op kastelen? Breng dan een bezoek aan Castel Sant’Elmo. Een prachtig historisch kasteel waar je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt over de baai van Napels. Dat wordt genieten!

Venetië

Things to do in Venice? Heb je even…? Er is namelijk heel veel te doen in Venetië! Je kunt er onder andere prachtig door de kanalen varen met een waterbus, of juist lekker zelf gaan wandelen. Voor de romantici onder ons is deze stad het paradijs op aarde. Je kunt hier genieten van heerlijk Italiaans eten, de lekkerste wijnen proeven en ’s avonds is het hier een waar sfeerparadijs. Hou je van cultuur en bezienswaardigheden? Breng dan een bezoek aan de Basiliek van San Marco of het Dogen paleis. Dat wordt romantisch genieten in Venetië!