Vliegreis zonder stress? Zo pak je dat aan!

Vliegreis zonder stress? Zo pak je dat aan!

Reizen kan stressvol zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je veel onzekerheden wegnemen. Een belangrijk aspect van je reisvoorbereiding is het volgen van je vlucht. In dit artikel bespreken we hoe je dat kunt doen. En nog een extra tip om stress te voorkomen!

Vluchtinformatie bij de hand

Het begint allemaal met het verzamelen van de juiste informatie voordat je van huis gaat. Door je vlucht te volgen via de Schiphol vertrektijden kun je real-time updates krijgen over de status van je vlucht. Dit betekent dat je vooraf kunt zien of je vlucht vertraging heeft of misschien zelfs wel geannuleerd is. Het helpt om zonder stress onderweg te zijn, wetende dat je vlucht gewoon op tijd is.

Wees op tijd

Een van de belangrijkste tips om stress te voorkomen is door simpelweg op tijd te komen. Voor vluchten binnen Europa kun je het beste uiterlijk 2 uur voor vertrek op Schiphol zijn (eerder mag ook). Vlieg je verder weg, dan is het advies 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt om te parkeren en eventuele files, en als je met de trein komt, voor treinstoringen of andere ongemakken onderweg. Gebruik een routeplanner om te checken hoe lang je reis duurt.

Vind je weg op Schiphol met actuele vluchtinformatie

Eenmaal op de luchthaven is het belangrijk om op de hoogte te zijn (en te blijven). Denk aan de vertrekhal en de check-in balie die je moet hebben, de pier en het gatenummer. Hoewel op Schiphol veel schermen hangen met vluchtinformatie is het prettig en makkelijk om de Schiphol vertrek informatie bij de hand te hebben. Ook als je ergens een kopje koffie drinkt ben je dan op de hoogte, zonder steeds naar het scherm te lopen om te checken of de gate niet veranderd is.

Extra manieren om je vlucht te volgen

Voor echte vliegfanaten zijn er meer manieren om je vlucht te volgen. Op Schiphol heb je daar misschien niet zo veel aan, maar het verhoogt wel de voorpret: op sites als Flightradar24 kun je je vliegtuig volgen en zien welke vluchten dat vliegtuig al eerder heeft gemaakt. En terwijl je zit te wachten op Schiphol kun je zien welke vluchten er landen op de landingsbaan.

Bonustip: drink niet te veel koffie!

Misschien een gekke tip, maar als je makkelijk gestresst bent, kan het schelen om op de dag dat je vliegt minder koffie te drinken. Niet alleen helpt de lagere hoeveelheid caffeine in je lichaam met de stress onder bedwang houden, maar je hoeft ook minder snel naar de wc. Terwijl je wacht in de terminal is dat niet zo'n probleem, maar wel terwijl je aan het boarden bent, in de rij staat bij de check-in of bij de security check, of terwijl je in het vliegtuig wacht totdat je vertrokken bent. Drink wel genoeg water of bijvoorbeeld thee, want het is niet de bedoeling dat je uitdroogt!