Wat te doen in Porto? Wij zochten het voor je uit!

Wat te doen in Porto? Wij zochten het voor je uit!

Als je Porto wilt bezoeken, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het meeste uit je reis te halen. Verken de historische binnenstad: Porto heeft een prachtige oude binnenstad, genaamd Ribeira, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de historische gebouwen en bruggen. Bezoek van de Porto bezienswaardigheden ook de kathedraal van Porto: Deze gotische kathedraal, genaamd de Sé, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Porto. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en heeft een indrukwekkend interieur. Daarnaast staat Porto bekend om zijn Port-wijn, en er zijn tal van wijngaarden in de omgeving waar je kunt proeven en kopen. Een bezoek aan een van deze wijngaarden is een must-do als je in Porto bent. Maak eveneens een boottocht op de Douro-rivier: De Douro-rivier loopt door Porto en biedt prachtige uitzichten op de stad en het omliggende landschap. Een boottocht over de rivier is een leuke manier om de stad te verkennen. Verder is Casa da Música een modern concertgebouw en cultureel centrum in Porto. Het heeft een opvallende architectuur en biedt een verscheidenheid aan concerten en evenementen.

Meer dingen om te doen in Porto

Probeer de lokale keuken: Porto heeft een unieke keuken met veel visgerechten en traditionele gerechten. Probeer enkele van de lokale specialiteiten zoals francesinha, bacalhau en de overheerlijke pasteis de nata. Meer een strandliefhebber? Porto heeft enkele prachtige stranden in de buurt, zoals Matosinhos en Foz. Deze zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (neem bijvoorbeeld eens de historische tram 1 naar Foz) en bieden een welkome afwisseling van de stad. 

Kerken in Porto

Porto heeft een rijke geschiedenis en daardoor prachtige kerken die het bezoeken waard zijn. De mooiste kerken in Porto zijn ten eerste kathedraal van Porto (Sé do Porto). Dit is een van de oudste en belangrijkste kerken van Porto. De gotische kathedraal dateert uit de 12e eeuw en heeft een prachtig interieur met talloze schilderijen en beelden. Igreja de São Francisco staat bekend om zijn rijke barokke interieur, versierd met bladgoud en azulejos (keramische tegels). Igreja dos Clérigos is een kerk die bekend staat om zijn hoge toren, de Torre dos Clérigos, die een iconisch onderdeel is van de skyline van Porto. Het interieur is ook prachtig, met indrukwekkende ornamenten en beelden.

Tot slot is de Igreja de Santa Clara minder bekend dan de andere kerken in Porto, maar is niet minder indrukwekkend. De kerk heeft een prachtige barokke gevel en een sierlijk interieur met talloze fresco's en sculpturen. Er is veel te ontdekken in Porto, maar bovenstaande bezienswaardigheden zijn enkele van de hoogtepunten die je niet mag missen.