Wat zijn de hotspots in Rome?

Wat zijn de hotspots in Rome?

Ga je naar Rome op vakantie? Een uitstekende keuze! Rome heeft namelijk alles te bieden voor een heerlijke vakantie; er zijn veel bezienswaardigheden, de inwoners zijn er vriendelijk en het eten is er fantastisch. Op het gebied van cultuur en architectuur zijn er weinig steden in de wereld die zoveel te bieden hebben als Rome. Welke hotspots je echt niet mag missen in Rome? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet!

Colosseum

Hier in het Colosseum zaten ooit meer dan vijftigduizend toeschouwers te kijken naar gevechten op leven en dood. Gevechten tussen mensen, maar ook tussen dieren. Dit gebouw wordt gerekend tot de zeven wereldwonderen en dat komt vooral door haar indrukwekkende geschiedenis. Wist je dat ze vroeger dit Colosseum helemaal vol lieten lopen met water en dat ze hier zeeslagen hielden? Ook werden hier vroeger veel festivals gehouden en traden er hier artiesten op. Het is verstandig om online je Colosseum tickets te boeken, er staan altijd lange wachtrijen voor het Colosseum. Bespaar deze wachttijd en koop je tickets online. Ideaal toch?

Vaticaanstad

Een ministaat met eigen postzegels, een eigen radiozender en de paus als baas; Vaticaanstad is uniek in de wereld. De oppervlakte van Vaticaanstad is ‘slechts’ 44 hectare en bestaat voornamelijk uit historische gebouwen en pleinen. Zo vind je er bijvoorbeeld de Sixtijnse kapel. Dit gebouw is ontworpen door Baccio Pontelli in opdracht van Paus Sixtus de vierde. De kapel dankt zijn naam dan ook aan deze paus. In deze schitterende kapel, kun je mooie kunstwerken vinden van ondere Michelangelo, Botticelli en Perugino. Naast deze werken van deze kunstenaars kun je ook schitterende Fresco’s vinden in de Sixtijnse kapel. Zeer de moeite waard om te bezoeken dus!

Trevifontein

Deze fontein heeft een geweldige uitstraling; hij is romantisch, historisch en prachtig tegelijk. In het water staan schitterende beelden die met de zee te maken hebben, vandaar ook dat we hier Neptunus centraal in de fontein zien staan. Dagelijks vinden er hier wel huwelijksaanzoeken plaats bij de Trevifontein. Je kunt ook een muntje in de fontein gooien, het liefste eigenlijk twee muntjes. Voor de eerste mag je namelijk een wens doen, bij het gooien van de tweede kun je er zeker van zijn dat je ooit weer terugkomt in Rome. Dat wil toch iedereen?