De leukste actieve vakanties voor dit najaar

De leukste actieve vakanties voor dit najaar

Het najaar is een ideale tijd om op een actieve vakantie te gaan. De temperaturen zijn wat aangenamer, er is minder kans op regen en het is vaak goedkoper om te boeken dan in de zomer. Wil je weten waar je het beste naartoe kunt gaan? En wat voor actieve vakanties kun je eigenlijk boeken? Alles over actieve reizen lees je hier.

Waarom een actieve vakantie boeken?

Vakantie betekent voor veel mensen zon, zee en strand. Een periode waar je even lekker kunt uitrusten in een aangenaam land. Voor andere mensen, betekent vakantie een avontuur, waar je actief op zoek gaat naar nieuwe ervaringen. Actieve vakanties zijn dan ook steeds meer in trek. Je hoeft niet per se naar de andere kant van de wereld te reizen om actief bezig te kunnen zijn, want er zijn genoeg mooie plekken dichter bij huis. De populairste bestemmingen onder backpackers zijn echter landen die wat verder weg liggen. Denk aan delen van Amerika, Zuidoost-Azië en Australië.

Wat kun je allemaal doen?

Wandelen, fietsen, klimmen of raften; actieve vakanties zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Kies je bijvoorbeeld voor een actieve rondreis door IJsland? Dan is het wandelen door de prachtige natuur een absolute must. Je kunt ervoor kiezen om dit met een gids te doen of je maakt zelf een eigen tour, waarbij je zelf de routes uitzet. Een actieve vakantie in Zuid-Afrika is daarentegen een stuk avontuurlijker. Denk aan safari’s, abseilen van tafelbergen en raften door woeste rivieren. Kies je voor actieve vakanties in Europa? Dan heb je de keuze uit veel verschillende landen. Denk aan actieve vakanties in Spanje, Italie of in Portugal.

Een actieve vakantie hoeft niet perse een sportieve vakantie te zijn. Het is leuk om lichamelijk bezig te zijn in een mooi land, maar je kunt ook actief zijn door je te focussen op de cultuur en bezienswaardigheden van een land. Je kunt ook contact zoeken met mensen uit het land en op deze manier het land en de cultuur ontdekken. Een actieve vakantie zal er voor iedereen dus anders uit komen te zien. Probeer vooral de dingen te doen die jou interesseren, maar probeer hierbij ook je grenzen op te zoeken.