De top 5 activiteiten die je niet mag missen in Lissabon!

De top 5 activiteiten die je niet mag missen in Lissabon!

Naast de bezienswaardigheden in Lissabon, zijn er ook genoeg activiteiten maar wat zijn nu de top 5 activiteiten die je niet mag missen in Lissabon?

Fietstocht

Mijn eerste tip zou zijn; een fietstocht door Lissabon. Zelf iets wat ik bij iedere stedentrip doe. Op deze manier heb ik alle belangrijke bezienswaardigheden gezien en weet ook waar ze te vinden zijn, je hebt al een beetje een oriëntatie van de stad op deze manier.

Let wel op; Lissabon ligt op 7 heuvels dus ik zou zeker een E-bike fietstocht doen.

Boottocht

Wat mij zelf heeft verrast in Lissabon, is de boottocht over rivier de Taag. De avond dat ik ging was het overdag heerlijk warm en hebben we dus uitgebreid kunnen genieten van de zonsondergang, ook kwamen we langs de meest bekende bezienswaardigheden als Torre de Belém, Padrao dos descobrimentos en Praça do Comerció. Deze bezienswaardigheden liggen direct aan rivier de Taag, toch leuk om ze vanaf de andere kant te zien en natuurlijk wordt er tijdens de boottocht voor een hapje en een drankje gezorgd.

Aquarium bezoeken

Naast deze twee activiteiten heb je ook in Lissabon het grootste aquarium, ja echt, die bevindt zich in Lissabon! Het is een aquarium met heel veel verschillende en kleurrijke vissen. Ook heb je er zeeotters, pinguïns en hele schattige zeepaardjes. Ga je dus met kinderen naar de stad Lissabon is dit zeker een activiteit die je niet kan overslaan. Het ligt wel iets buiten de stad maar met buslijn 728 kun je daar prima komen en kom op tijd want het kan later op de dag drukker worden.

Fado show

Nog een activiteit voor in de avond en deze mag eigenlijk niet ontbreken in jouw lijst; het bezoeken van een Fado show. Portugese mensen zijn emotionele mensen en drukken met deze muziek dan ook hun emoties uit. Bezoek dus een avond een fado show, het is echt prachtig en staat ook niet voor niks op UNESCO lijst van immateriële cultureel erfgoed. Er is ook nog een museum over de Fado muziek, die kun je natuurlijk ook bezoeken.

Verschillende museu

Naast deze activiteiten heeft Lissabon ook heel veel verschillende musea, al kan ik mij ook voorstellen dat met mooi weer je deze overslaat. Mocht je ze toch bezoeken dan kan ik Museu nacional do Azulejo en Palácio nacional da Ajuda aanraden. Let wel op dat op maandag alle musea zijn gesloten.

Nog een laatste tip: Met de Lisboa card heb je gratis toegang tot alle musea.