Dit zijn de 5 mooiste bezienswaardigheden van Zuid Italië

Dit zijn de 5 mooiste bezienswaardigheden van Zuid Italië

Zuid Italië is een regio die veel toeristen trekt. Er zijn verschillende redenen hiervoor, waaronder de prachtige stranden en de indrukwekkende bezienswaardigheden. In dit blog post lichten we 5 van de mooiste bezienswaardigheden in Zuid Italië toe. We kijken hierbij naar historische gebouwen, natuurmonumenten en andere interessante plekken.

Matera

De eerste plek die we bespreken is de stad Matera. Deze stad heeft een rijke historie en is bekend om zijn beeldschone kerkgebouwen. Een must-see in Matera is de Sassi di Matera, een door UNESCO werelderfgoed uitgeroepen complex van grottenwoningen. Andere bezienswaardigheden in deze stad zijn onder andere het Paleis Bruni, het Castello Tramontano en de Katakomben van San Giovanni.

Sorento

Een andere interessante plek in Zuid Italië is het schiereiland Sorrento. Deze plek is vooral bekend vanwege de indrukwekkende kliffen en uitzichten. Ook vind je hier verschillende mooie stranden, zoals Marina Grande en Marina Piccola. Op het schiereiland vind je ook veel leuke winkels en restaurants.

Napels

Als je op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, dan is de baai van Napels een goede keuze. Hier vind je prachtige stranden, zoals Spiaggia di Santa Chiara en Spiaggia del Pozzo Vecchio. Ook is de baai een goede plek om verschillende watersporten te beoefenen, zoals windsurfen en kitesurfen.

Paestum

De enelaatste plek die we bespreken is Paestum. Dit dorpje ligt in de provincie Salerno en is vooral bekend vanwege de indrukwekkende ruïnes van drie Griekse tempels. Deze tempels, Temple of Hera, Temple of Athena en Temple of Neptune, zijn allemaal goed bewaard gebleven en zeker een bezoek waard.

Lecce

De laatste plek die we bespreken is de stad Lecce. Deze stad, ook wel bekend als 'de Florence van het Zuiden', is een echte must-see in Zuid Italië. Lecce is een historische stad met veel mooie bezienswaardigheden, zoals het Roman Amphitheater, de Santa Croce Basilica en de Duomo di Lecce.

We hopen dat je na het lezen van dit blog post geïnspireerd raakt om zelf een tripje naar Zuid Italië te maken. Laat ons weten welke plek jij het mooiste vond! Heb je leuke tips of toevoegingen voor dit artikelen? Laat het onze redactie dat dan gerust weten. Op deze manier houden wij de informatie van al onze artikelen up to date.