Een solar powerbank voor op het strand, werkt dat?

Een solar powerbank voor op het strand, werkt dat?

Lekker uitwaaien op het strand, een boekje lezen op je handdoek of een frisse duik in de zee: genoeg redenen om een dagje naar het strand te gaan. Het liefst neem je natuurlijk ook je mobiele telefoon mee (en eventuele andere elektronische apparaatjes, zoals een iPad, laptop of speakers). Maar omdat er geen stopcontacten bij het strand aanwezig zijn, kan het lastig zijn om deze apparaten op te laden. De solar powerbank kan hier een uitkomst bieden. In dit artikel bespreken we de deze powerbank: werkt hij voor op het strand en waar moet je bij gebruik op letten?

De solar powerbank

Een solar powerbank is een externe batterij, die je los met je mee kunt dragen. Zo kun je je mobiele telefoon (of een ander elektronisch apparaat) opladen, zonder dat je hiervoor direct toegang tot een stopcontact nodig hebt. Een solar powerbank onderscheidt zich van andere powerbanks omdat deze wordt opgeladen met zonne-energie. Deze powerbank maakt namelijk gebruik van een zonnecel. De meeste powerbanks hebben een stopcontact nodig om opgeladen te raken. Dit betekent dat de powerbank na een tijdje weer leeg is, waardoor je alsnog op zoek moet naar een stopcontact.

Het grote voordeel van de solar powerbank is dat je deze op ieder moment kunt opladen, zonder dat hier een stopcontact bij aan te pas hoeft te komen. Zo kom je nooit met een lege batterij te zitten. Omdat een solar powerbank zonne-energie nodig heeft om op te laden, is het natuurlijk wel belangrijk dat er zonlicht aanwezig is. Als het nacht is, of als het extreem bewolkt of mistig is, dan is er te weinig licht voor de solar powerbank om op te laden (de meeste solar powerbanks kun je overigens óók gewoon aan een stopcontact opladen).

Gelukkig is een gebrek aan zonlicht tijdens een dagje strand vaak geen probleem. Daarom is de solar powerbank juist voor het strand zo geschikt. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je een goeie koopt – daarom check je best even deze lijst van de beste solar powerbanks die ze bij Techgeek hebben ontwikkeld.

De solar powerbank op het strand

Als je op een zonnige dag naar het strand gaat, is het dus zeker handig om een solar powerbank mee te nemen. Het licht bij het strand is over het algemeen vrij fel, waardoor de powerbank goed zal kunnen opladen. En zo kun je ongestoord van de zee genieten, zonder dat je op zoek hoeft naar een plek waar je je telefoon kunt opladen.

Enkele tips voor het gebruik van een solar powerbank op het strand:

- Zorg ervoor dat je powerbank voordat je vertrekt volledig opgeladen is, door hem thuis alvast aan het stopcontact te leggen.

- Leg de powerbank, zodra je op het strand bent aangekomen, direct op een plek in de zon.

- Bescherm de powerbank tegen water en zand. Zorg ervoor dat er geen druppels op de powerbank terecht komen en leg de powerbank niet direct op het strand. In plaats daarvan kun je hem bijvoorbeeld op een doekje of op je tas leggen (zorg er ook hierbij natuurlijk wel voor dat de zonnecel in het zonlicht ligt).

Veel strandplezier!