Groepsreizen naar Curaçao? Genieten van de zon, zee en het strandleven!

Groepsreizen naar Curaçao? Genieten van de  zon, zee en het strandleven!

Curaçao is een prachtige bestemming voor een groepsreis. Er is zoveel te doen en te zien op dit Caribische eiland dat het aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden voor elk wat wils biedt. Het is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand, maar ook voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis. Dit Caribische eiland heeft bovendien nagenoeg het hele jaar door aangename temperaturen en biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor reizigers van alle leeftijden en interesses. 

Hoewel de meeste bezoekers van het eiland een individuele reis hebben geboekt, zijn er steeds meer reizigers die kiezen voor de gezelligheid van een groepsreis. Groepsreizen naar Curaçao worden onder andere aangeboden door Sawadee, Crusj, One2Gethertravel en TUI.

Wat is er te doen op Curaçao?

Curaçao biedt een breed scala aan activiteiten, van snorkelen en duiken tot wandelen en sightseeing. Tijdens een groepsreis heb je de mogelijkheid om verschillende activiteiten te proberen die bij jouw interesses passen. Bovendien kunnen de reisorganisatoren lokale insiders zijn die je kunnen wijzen op de beste plekken om te bezoeken en de beste activiteiten om te doen.

Een groepsreis naar Curaçao kan je ook de kans bieden om de lokale cultuur te ervaren. Je kunt bijvoorbeeld lokale gerechten proeven, meedoen aan traditionele dansen en muzieklessen nemen. 

Maar het eiland staat ook bekend om een aantal van zijn bijzondere bezienswaardigheden, waaraan bij de meeste groepsreizen waarschijnlijk wel de nodige aandacht zal worden besteed:

Willemstad

Tijdens een rondreis op Curaçao mag een bezoek aan Willemstad natuurlijk niet ontbreken. De hoofdstad van Curaçao staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar kleurrijke koloniale architectuur en rijke geschiedenis. Breng zeker even een bezoek aan de bekende Handelskade en kijk je ogen uit op de kleurrijke huizen en het schitterende water.

Christoffelberg en de stranden van Curaçao

Dit is de hoogste berg van Curaçao en biedt een spectaculair uitzicht over het eiland. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Curaçao heeft daarnaast ook vele prachtige stranden, waaronder Cas Abao Beach, Playa Porto Mari en Kleine Knip. Of je nu wilt zonnen, zwemmen of snorkelen, er is voor iedere reiziger in de groep wel iets om van te genieten!

Carnaval

Carnaval is een van de belangrijkste culturele evenementen op Curaçao. Het vindt plaats in de weken voorafgaand aan de vastentijd en staat bekend om zijn kleurrijke optochten, muziek en dans. Als je in die periode een singlereis naar Curaçao plant, mag je dit jaarlijkse hoogtepunt dan ook eigenlijk niet missen.

Activiteiten in Curaçao

Na al het bewonderen en fotograferen ben je misschien wel op zoek naar een leuke en sportieve activiteit. Gelukkig is er ook hier meer dan genoeg om uit te kiezen op het eiland – Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een van de vele musea, duiken en snorkelen, een food tour of de interactieve Dolphin Academy:

Kura Hulanda Museum

Dit museum bevindt zich in een gerestaureerd 18e-eeuws gebouw en toont de geschiedenis van Curaçao als een belangrijke slavenhandel-haven. Het museum heeft ook exposities over de Afrikaanse diaspora en de geschiedenis van de Antillen.

Curaçao heeft een aantal van de beste duik- en snorkel-locaties ter wereld. Ontdek de prachtige onderwaterwereld met haar koraalriffen en kleurrijke vissen. Vervolgens heb je ook nog de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen in de Dolphin Academy!

Tot slot is Curaçao de ideale plek voor het ontdekken van een aantal heerlijke lokale gerechten en eetgelegenheden – Dit kan je het beste doen tijdens een van de inmiddels populaire food tours op het eiland. Proef de lokale specialiteiten, waaronder de beroemde Curaçaose pastechi en stoba! Tijdens een groepsreis is het soms even zoeken waar je gaat eten, en waar je met een grote groep terecht kunt.

De vliegtijd vanaf Schiphol is 10.5 uur. Als je vanaf Dusseldorf Airport vliegt heb je altijd een overstap. Soms is het goedkoper om vanaf Düsseldorf te vliegen, maar houd dus rekening met extra reistijd in verband met de overstap.