Hoe groot is Texel?

Hoe groot is Texel?

Wat is de oppervlakte van Texel? Is het groter of kleiner dan Amsterdam? En ligt het in Zuid-Holland of Noord-Holland? In dit blogartikel geven we antwoord op deze vragen én meer!

Het eiland Texel

Dit eiland ligt in de Waddenzee en is onderdeel van de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het is het grootste Waddeneiland met een oppervlakte van 321,4 km². Texel telt circa 14.000 inwoners. De hoofdplaats van het eiland is Den Burg.

Wist je dat:

- Texel groter is dan 3x Maastricht?

- De lengte van Texel 34,5 km is, ongeveer 1/3 van de afstand tussen Amsterdam en Haarlem?

- 16% van het eiland bestaat uit natuurgebieden, waarvan 5% Nationaal Park Duinen van Texel?

Bezienswaardigheden Texel

Wij geven je graag een aantal tips voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden:

- Ecomare: dit is het Sea Mammal Rescue Centre van Nederland. Je kunt hier zeehonden, ijsvogels en andere dieren in de Waddenzee bekijken. Dit is een leuke activiteit voor het hele gezin!

- De Koog: dit is het toeristische centrum van Texel. Hier vind je winkels, restaurants en cafés. Ook kun je hier heerlijk relaxen op het strand.

- Oudeschild: dit is de oudste dorp van Texel. In Oudeschild staat het Texels Museum, waar je alles over de geschiedenis van het eiland kunt leren.

- De Slufter: dit is een uniek natuurgebied, waar het water van de zee door het land stroomt. De Slufter is het paradijs voor vogelspotters.

- De Cocksdorp: dit is het noordelijkste dorp van Texel. In De Cocksdorp vind je onder andere een supermarkt, een bank en een postkantoor.

Wandelen op Texel

Texel is een eiland waar je heel goed kunt wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo kun je kiezen voor een wandeling over het strand, maar ook door de uitgestrekte polders van Texel.

Kies voor goede schoenen om te wandelen

Op zoek naar moderne sneakers, waar je ook nog lekker op kunt wandelen? Kies dan voor Hogan sneakers! Dit zijn kwaliteitsschoenen met een hoogwaardige afwerking, waar je lang plezier van zult hebben. Deze sneakers kun je 's avonds ook gewoon prima aanhouden bij het diner in een van die gezellige restaurants op Texel. Ideaal toch?