Hoe maak je jouw stedentrip naar Venetië onvergetelijk?

Hoe maak je jouw stedentrip naar Venetië onvergetelijk?

Ga je binnenkort naar Venetië op vakantie? Dat is een heerlijk vooruitzicht! In Venetië ga je zeker een onvergetelijke vakantie beleven. In deze wereldstad vind je namelijk prachtige bezienswaardigheden, kun je genieten van culinaire hoogstandjes, maar kun je jezelf ook lekker laten rondvaren. Het is de stad die zich prima leent voor een gevarieerde vakantie tussen bezienswaardigheden, ontspanning en het verwennen van de innerlijke mens. Hoe jij jouw trip naar Venetië onvergetelijk kunt maken? Dat kun je hieronder lezen!

Laat je varen

Als je geen zin hebt om lange wandelingen te maken en je wilt toch veel zien van Venetië, dan is vervoer over het water de ideale manier. Zeker als je ervoor kiest om je te laten varen, weet je zeker dat je op een ontspannen manier, veel gaat zien van de stad. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen voor de waterbus, ofwel de Vaperetto. Het ideale van openbaar vervoer via het water, is dat je onderweg in een restaurant ook nog even lekker een wijntje kunt drinken. Laat je lekker varen! Je kunt een dagkaart kopen, waarmee je de hele dag onbeperkt door Venetië kunt varen. Vaperetto Venetië is een fijn vervoersmiddel, ook omdat je dit vooraf online al kunt regelen. Ben je in Venetië, dan kun je dus meteen in de waterbus stappen en deze wereldstad leren kennen. Ideaal toch?

Eilandhoppen

Als je veel hebt gezien van Venetië, is het heel fijn om er even helemaal uit te gaan. Niet ver van Venetië liggen namelijk drie prachtige eilanden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Het fijne van het bezoeken van eilanden, is dat je echt even een lekker stuk gaat varen. Je zult merken dat de frisse zeelucht en de vergezichten je goed doen als je een paar dagen in de stad bent geweest. De eilanden die hier vlakbij liggen zijn Torcello, Murano en Burano. Op het prachtige eiland Burano, kun je onder andere de prachtig gekleurde huisjes bewonderen. Dit maakt dit eiland eigenlijk al meteen uniek; ideaal natuurlijk om wat foto’s te schieten voor op sociale media. Op dit eiland kun je ook veel glaskunst vinden, misschien kun je hier wel een prachtig souvenir vinden! Ga jij ook eilandhoppen?