Leuke musea om te bezoeken tijdens een weekendje Brugge

Leuke musea om te bezoeken tijdens een weekendje Brugge

Ontdek de betoverende wereld van kunst, geschiedenis en cultuur in en rondom Brugge. Deze charmante stad, die bekend staat om zijn middeleeuwse architectuur en schilderachtige grachten, biedt een scala aan boeiende musea die een bezoek meer dan waard zijn. Of je nu een liefhebber bent van oude meesters, moderne kunst of fascinerende historische exposities, er is voor elk wel wat te vinden. Hier zijn enkele van de leukste musea in en rondom Brugge.

Kunstmusea

Het Groeningemuseum is een absolute must-see voor kunstliefhebbers. Gelegen in het historische stadscentrum, herbergt dit museum een indrukwekkende collectie Vlaamse en Belgische kunstwerken, variërend van de middeleeuwen tot de 20e eeuw. Bewonder meesterwerken van beroemde Vlaamse schilders zoals Jan van Eyck, Hans Memling en Hieronymus Bosch. Het museum biedt een boeiende reis door de rijke artistieke geschiedenis van de regio.

Voor liefhebbers van hedendaagse kunst is het Sint-Janshospitaal een niet te missen bestemming. Dit museum is gevestigd in een middeleeuws ziekenhuis en toont een eclectische mix van moderne en hedendaagse kunstwerken. Van installaties tot schilderijen en beeldhouwwerken, het Sint-Janshospitaal biedt een interessante kijk op de evolutie van de kunstwereld. Vergeet niet om ook de prachtige gotische architectuur van het gebouw zelf te bewonderen.

Op een steenworp afstand van Brugge, in het pittoreske dorpje Lissewege, vind je het befaamde beeldhouwmuseum van Michel Demarez. Dit unieke museum is gehuisvest in een voormalige kapel en toont een adembenemende collectie beeldhouwwerken gemaakt door de getalenteerde kunstenaar Michel Demarez. Zijn werken variëren van abstracte tot figuratieve creaties en bieden een fascinerende kijk op zijn artistieke visie. Lees in dit blog meer over de musea in Brugge.

Geschiedenis

Een andere belangrijke culturele instelling in Brugge is het Historium, gelegen aan de prachtige Markt. Dit interactieve museum neemt je mee terug in de tijd naar de 15e eeuw en dompelt je onder in de bruisende sfeer van het middeleeuwse Brugge. Wandel door nagebouwde straten, bekijk historische taferelen en luister naar verhalen van personages uit die tijd. Het Historium biedt een unieke en meeslepende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Musea voor kinderen

Voor liefhebbers van chocolade is het Choco-Story Museum een heerlijke traktatie. Ontdek de geschiedenis van chocolade, leer over het productieproces en geniet van proeverijen in dit smakelijke museum. Hier kom je alles te weten over de oorsprong van cacao, de invloed van de Belgische chocolade-industrie en de kunst van het chocolade maken. Een bezoek aan het Choco-Story Museum is een absolute verwennerij.