Steeds meer snelladers voor elektrische auto's in Duitsland

Steeds meer snelladers voor elektrische auto's in Duitsland

Op vakantie gaan met de elektrische auto, is voor veel mensen lange tijd een obstakel geweest. Voor velen was dit zelfs een reden om niet elektrisch te gaan rijden. Veel Nederlanders gaan ieder jaar met de auto op vakantie naar Duitsland, Frankrijk of zelfs verder, zoals naar Italië. Onderweg zul je het voertuig af en toe moeten opladen, terwijl het aantal laadpalen langs de weg nog niet altijd voldoende was. Gelukkig is dit niet meer het geval. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe oplaadpunten bij gekomen in West Europese landen.

Vakanties met elektrisch voertuig

Als je met de elektrische auto op vakantie gaat, kan het slim zijn om je route van te voren even uit te stippelen. Je weet dan zeker dat er onderweg genoeg laadpalen te vinden zijn. Je kunt hiervoor ook een website of navigatie gebruiken, die je kan helpen bij het zoeken van oplaadpunten.

Wil je met de auto naar Frankrijk, Duitsland of andere landen in de buurt? Dan zul je weinig problemen ervaren met een elektrisch voertuig. Shell gaat bijvoorbeeld nieuwe Shell Recharge snelladers plaatsen op veel plekken in Duitsland. Het Nederlandse bedrijf Fastned is zich ook flink aan het uitbreiden. Zij hebben al veel laadpunten in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Hier zullen komende tijd nog veel meer bij worden geplaatst, vooral in Noord-Frankrijk. Ideaal dus voor Nederlandse vakantiegangers.

Shell laadpalen in Duitsland

Duitsland is voor Nederlanders de populairste vakantiebestemming. Mensen met een elektrisch voertuig konden voorheen al gemakkelijk reizen in Duitsland. Tijdens je vakantie zoek je natuurlijk vooral naar de snelladers, zodat je niet lang stil hoeft te staan. Hier staan er al veel van en met de nieuwe Shell snelladers in Duitsland zul je straks gemakkelijk lange afstanden kunnen afleggen. Met een snellader kun je zo’n 100 kilometer rijden na 5 minuten opladen. Laat je het voertuig een kwartiertje staan? Dan kun je dus al 300 kilometer vooruit.

Vooral tijdens vakanties zijn snelladers ideaal. Het plan voor Shell is om 200 nieuwe laadpalen in Duitsland aan te leggen dit jaar. De plannen voor de toekomst zijn echter nog veel groter. Shell wil in 2025 namelijk in totaal een half miljoen laadpalen beschikbaar hebben. Vakanties met elektrische voertuigen zullen dus alleen nog maar makkelijker worden.