Taxi vanaf Curacao Airport naar jouw hotel? Hier moet je op letten!

Taxi vanaf Curacao Airport naar jouw hotel? Hier moet je op letten!

Curacao Airport wordt ook wel vliegveld Hato genoemd. KLM, TUI en ook Corendon vliegen hier zowel 's zomers als 's winters dagelijks naartoe. Vanwege de geschiedenis is Amsterdam - Curacao dus een drukke route. Er zijn veel mensen met familie op het eiland, maar het is ook gewoon een fijne plek om op vakantie te gaan. Dit omdat het er vrijwel altijd lekker weer is. Reken op zon en een temperatuur van rond de 27 graden. Wil je een taxi vanaf Curacao Airport? Buiten de terminal van Curacao Airport staan ze op je te wachten. Vind ze rechts bij de uitgang van de vertrekhal. Vaak staat er een rij omdat grote vliegtuigen veelal ongeveer gelijktijdig aankomen. Je kunt echter beter vooraf reserveren.

Willemstad, Jan Thiel, Mambo Beach afstand vanaf het vliegveld

Curacao Airport ligt zo'n 14 kilometer, 20 minuten rijden (zonder file) van Willemstad af. Willemstad is de hoofdstad van Curacao. Jan Thiel Baai, ligt iets verder. Reken op 20 kilometer oftewel 30 minuten zonder file. Mambo Beach ligt hier een beetje tussenin, zo'n 16 kilometer, 23 minuten zonder file. De reden dat er steeds zonder file wordt gezegd is omdat er best vaak file is in Curacao. Dan gaat de meter natuurlijk door, een vaste vooraf afgesproken prijs is dan wel erg fijn.

Nadelen van een taxi bij de terminal

Bij een taxi die je bij de terminal pakt kun je geen vaste prijs afspreken. Bij een taxi vanaf vliegveld Curacao is daarom de meter het belangrijkst. De meeste taxichauffeurs zullen een directe route nemen. Maar dat is natuurlijk geen garantie. Ook zul je bij een terminal taxi in de rij moeten aansluiten. Als je achterin het vliegtuig zat dan zul je waarschijnlijk achterin kunnen aansluiten. Veel handiger is het natuurlijk als er een taxi voor je klaarstaat. Dat kan via de website van Curacao Airport.

Prijzen van een taxi vanaf vliegveld Curacao

Het staat zoals eerder gezegd dus niet vast, maar de prijzen van een taxi vanaf Curacao Airport zijn ongeveer als volgt. Je kunt betalen in zowel Antilliaanse Gulden, ANG, Amerikaanse dollar, USD of Euro (EUR). Cash afrekenen kan je het beste doen met USD of ANG.

Willemstad: 80 ANG / 45 USD / 40 EUR. Mambo Beach 90 ANG / 50 USD / 45 EUR en Jan Thiel Baai 100 ANG / 55 USD / 50 EUR.