Vliegen vanaf Weeze Airport? Dit moet je weten!

Vliegen vanaf Weeze Airport? Dit moet je weten!

Net over de grens bij Venray ligt Weeze Airport. Dit vliegveld bestaat al zo'n 20 jaar en lijkt alleen maar populairder te worden. Doordat het in Duitsland ligt is er bijvoorbeeld geen kostbare Nederlandse vliegtaks geldig. Omdat het klein is, is het een erg effici├źnte luchthaven waardoor je geen last hebt van lange wachtrijen en ook is het parkeren op vliegveld weeze een stuk goedkoper dan op Nederlandse luchthavens. Er vliegen ook geen dure vliegtuigmaatschappijen vanaf vliegveld Weeze. Dit betekent allemaal dat niet alleen de vliegtickets over het algemeen een stuk goedkoper zullen zijn dan die op andere luchthavens, maar dat de totale kosten lager zijn. En dat is natuurlijk geld wat je gewoon kunt uitgeven op vakantie.

Ryanair regels vanaf Weeze

Een van de grotere maatschappijen die actief is, is Ryanair. De tickets van Ryanair vanaf Weeze Airport zijn vaak zo goedkoop omdat meer dan de helft van de passagiers vaak wel een koffie of broodje aan boord koopt. Dit is echter, in tegenstelling tot bijvoorbeeld KLM, een keuze. Besluit je om op het vliegveld en tijdens de vlucht van 2 a 3 uur geen koffie te drinken, dan ben je dus goedkoper uit. Uiteraard kan het typisch Nederlandse 'bammetjes meenemen' ook flink schelen in de kosten van de reis. Toch is dit niet de enige manier waarop je vlucht met Ryanair toch duur kan worden: heb je geen smartphone en vergeet je bijvoorbeeld om je ticket te printen, dan kost dit tientallen euro's. Is je handbagage groter dan de maximale afmetingen dan loopt de uiteindelijke ticketprijs ook erg op.

Al deze regels gelden overigens voor alle vluchten van Ryanair, dus niet alleen bij Ryanair vanaf Weeze Airport.

Andere maatschappijen op vliegveld Weeze

Er zijn ook een aantal andere vliegtuigmaatschappijen die vanaf vliegveld Weeze vliegen. Dit zijn Freebird Airlines (Turkse maatschappij die vooral naar Antalya vliegt), Air Arabia Maroc naar Fez, Sky Express naar Griekse bestemmingen en Tailwind Airlines, ook naar Antalya. Toch is Ryanair de grootste en eigenlijk ook de maatschappij die het vliegveld de laatste jaren 'in leven' heeft gehouden. Zonder Ryanair had vliegveld Weeze niet bestaan. De kans is ook groot dat je, als je dit artikel leest, met Ryanair naar een van de bestemmingen in Europa vliegt!