Waarom is Florence de ideale vakantiebestemming?

Waarom is Florence de ideale vakantiebestemming?

Florence is een zeer geliefde vakantiebestemming. Dat is niet zo gek, want je vindt hier alles waar je blij van wordt tijdens je vakantie. Het is de stad van het goede leven; je kunt er heerlijk eten, shoppen, maar er is ook nog eens veel te bewonderen op cultureel gebied. Ben je iemand die houdt van veel variatie op vakantie? Vind je het fijn om bijvoorbeeld ’s morgens heerlijk koffie te drinken op een klein stadsplein, ’s middags te shoppen in een moderne winkelstraat en ’s avonds lekker te gaan dineren in een eeuwenoud restaurant? In Florence is dit absoluut mogelijk!

Musea

Hou je van kunst? In Florence vind je het Galleria degli Uffizi museum. Dit museum heeft heel veel te bieden voor de kunstliefhebber, zo kun je er een prachtige kunstcollectie vinden. In dit museum bevindt zich bijvoorbeeld het schilderij ‘de geboorte van Venus’, afkomstig van kunstenaar Botticelli. Naast dit museum kun je in Florence nog veel meer musea vinden, er is bijvoorbeeld een museum die helemaal in het teken staat van de wielrenner Bartali, deze sportman won driemaal de Giro.

Culinaire hoogstandjes in Florence

Ben jij een fijnproever? Iemand die bijvoorbeeld houdt van koffie van topkwaliteit? In Florence kun je genieten van de allerbeste koffie! Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Caffetaria delle Oblate. Dit etablissement bevindt zich overigens op het dak van de Biblioteca della Oblate, je hebt hier een schitterend uitzicht over de hele stad! Lekker eten kun je ook in Florence. Dit kun je bijvoorbeeld doen op één van de unieke markten die in Florence worden georganiseerd. Een leuke, levendige manier om te genieten van culinaire, Italiaanse hoogstandjes. Dat wordt puur genieten!

Gebouwen en kerken

Florence is ook de stad van de prachtige gebouwen. De Duomo Florence bijvoorbeeld, is een gebouw die je zeker gezien moet hebben. Dit gebouw is 115 meter hoog, waardoor je het van veraf al kunt zien. Naast de Duomo is het ook zeer de moeite waard om het Palazzo Vecchio te bezoeken. Dit paleis is tegenwoordig een museum dat absoluut de moeite waard is om naar toe te gaan. Bovenop het gebouw heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over Florence!