Waarom Italië zo populair is voor een last minute vakantie

Waarom Italië zo populair is voor een last minute vakantie

Vakantie Italië, alleen al de woorden laten de harten van zon vakantieliefhebbers harder kloppen. En omdat steeds meer mensen hun zonvakantie op het laatste moment boeken, is het aanbod last minute vakantie Italië enorm toegenomen. Niet alleen voor een last minute zonvakantie Italië maar bijvoorbeeld ook voor stedentrips, culturele reizen, groepsreizen en single reizen. Italië. ook voor romantici en liefhebbers van lekker eten en drinken. Je kunt een last minute vakantie Italië meestal nog enkele dagen voor vertrek boeken.

Italië heeft nagenoeg alles

Er zijn weinig vakantielanden binnen Europa welke zo een veelzijdig aanbod hebben en waar je nagenoeg alle kanten op kunt. Niet alleen Venetië, Florence en Bologna zijn echte toppers, ook het Gardameer, de Dolomieten en Rome trekken veel toeristen. Het al genoemde Gardemeer is een aantrekkelijke bestemming voor gezins- en kampeervakanties. Helaas hebben de Italiaanse Meren en ook het Gardemeer door de aanhoudende droogte het moeilijk en is het best wel verstandig om voor een last minute Italië te onderzoeken of de droogte gevolgen kan hebben voor jouw vakantie Italië. Droogte vergroot ook de kans op bosbranden. Dat zie je bijvoorbeeld niet alleen in Italië maar ook in last minute vakantielanden zoals Spanje en Portugal. Als je een last minute vakantie Italië in de warme zomermaanden boekt en gedurende een lange droge periode, dien je zeker wel rekening te houden met een vergrootte kans op een natuurramp of bosbrand.

Last minute groepsreizen Italië

Wie denkt dat Italië ook een geschikt vakantieland is voor groepen heeft gelijk. Er worden talloze groepsreizen Italië georganiseerd waarbij wandelen vaak centraal staat. Wandelen in de dolomieten bijvoorbeeld, is razend populair. Dat is vooral aantrekkelijk ervaren wandelaars want wandelen in de bergen kan behoorlijk zwaar zijn, zeker als je van berghut naar berghut wandelt en je te maken hebt met steile rotsen en kronkelende wandenpaden. Gelukkig wordt bij de georganiseerde wandelreizen Italië voor het bagagevervoer gezorgd en hoef je niet met een zware bagage over bergpaden te wandelen. Je kunt je wandelvakantie Dolomieten vaak als last minute boeken.

Last minute wintersport Italië

Er gaan bijna net zoveel mensen op wintersport in Italië als in bijvoorbeeld Zwitserland. Ook wintersport groepsreizen Italië zijn gewild. Bekende wintersport gebieden zijn Val Gardena in Dolomieten en Trentino in Zuid-Tirol. Dit zijn relatief vrij zekere sneeuw skigebieden. Als je een last minute skivakantie wilt boeken, kan je natuurlijk kijken naar de mogelijkheden van een last minute skivakantie Oostenrijk. Een las minute skivakantie Italië biedt meestal ook wel mogelijkheden.