Tips overnachten in Venetië

Tips overnachten in Venetië

Venetië is een unieke stad die je niet snel zult vergeten. Eigenlijk kun je Venetië zien als een openluchtmuseum vol met historie en cultuur, die bovendien ook nog eens heel romantisch is. De ideale stad dus voor een lang weekend weg of een lekker weekje op vakantie. Je kunt er heerlijk eten, varen over de bijzondere kanalen, maar je kunt er ook nog eens heerlijk op het strand liggen! Heb je plannen om naar Venetië te gaan, maar ben je op zoek naar een fijne plek om te overnachten? Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Venetië is romantisch genieten

Hou je van een afwisselende vakantie? Waarbij je lekker kunt ontspannen, maar ook veel kunt bekijken en te weten kunt komen over een bepaalde stad? Venetië biedt het allemaal! Deze stad staat bijvoorbeeld bekend om zijn oude ambachten. Zo kun je hier prachtige stoffen kopen, maar ook bijvoorbeeld schitterend glaswerk en keramiek. Ook zijn er veel bijzondere gebouwen te bewonderen, denk hierbij aan de Campanile van Venetië en de San Marco Basiliek. Overigens zijn deze gebouwen allebei gelegen aan de Piazza San Marco, dus hier kun je veel zien op een klein oppervlakte!

Keuze uit verschillende wijken om te overnachten

Waar overnachten in Venetie? Er zijn verschillende wijken in Venetië waar je de nacht door kunt brengen, bijvoorbeeld in de wijk Santa Croce. In deze wijk vind je mooie gebouwen zoals het Museum of Natural History en de kerk van San Giacomo. Als je veel met het openbaar wilt reizen is dit een ideale wijk om te verblijven, want je vindt hier namelijk het centrale busstation van Venetië. Je kunt ook kiezen voor de Dorsoduro wijk, dit is een moderne wijk, waar je ook veel kunstenaars en studenten zult vinden. Liever wat dichterbij het centrum? Kies dan voor de San Marco wijk, hier zit je centraal in de stad, waardoor je op loopafstand veel kunt bezichtigen. Waar ga jij voor?

Geld besparen met stadspas

Als je van plan bent om veel te gaan bezichtigen in Venetië, doe je er goed aan om stadspas te kopen. Hierdoor kun je veel geld besparen, het is namelijk veel voordeliger om te gaan voor een stadspas dan alle keren los entree te gaan betalen. Bovendien hoef je in geen enkele wachtrij te staan, want met een stadspas kom je overal meteen in. Er zijn verschillende stadspassen waar je uit kunt kiezen, welke er het beste bij jou past, hangt af wat je wilt gaan bezoeken. Stadspas Venetie kopen? Dat doe je eenvoudig en snel online. Dat wordt straks voordelig genieten in Venetië!