Waarom vakanties in Nederland steeds populairder worden

Waarom vakanties in Nederland steeds populairder worden

Vakanties in Nederland zijn steeds populairder aan het worden. Zowel toeristen als Nederlanders zelf, kiezen er steeds vaker voor om hier een zomervakantie te boeken. Niet alleen is het voor Nederlanders een stuk goedkoper om in eigen land op vakantie te gaan, het is ook een stuk gemakkelijker. Je hoeft niet lang te reizen of veel geld uit te geven aan vliegtickets. Je stapt in de auto en binnen één of twee uurtjes ben je al op een mooie bestemming.

Waarom kiezen zoveel meer mensen ervoor om in Nederland te blijven in de zomer? En wat zijn veelbezochte plaatsen voor vakanties? In dit artikel lees je alles over vakantie vieren in Nederland.

Hogere temperaturen

Verder is het de afgelopen jaren relatief erg mooi weer in Nederland. De temperaturen zijn hier in de zomer erg hoog, vaak boven de 25 graden. Af en toe zien we zelfs een hittegolf, met temperaturen tegen de 30 graden of zelfs hoger. In veel Europese landen is het de afgelopen zomers nog een stuk warmer. Voor veel mensen is dit echter té warm. Een land als Nederland of Duitsland kan daarom een stuk aangenamer zijn. Waar Nederland vroeger veel natte zomers had, met veel regen en onweer, zien we de laatste jaren steeds meer mooie zomers. Door deze hogere temperaturen, zijn er minder mensen die willen verhuizen naar Spanje of andere warme landen. Nederland is de afgelopen jaren een fijne bestemming geworden voor allerlei soorten vakanties.

Een diverse vakantie

Nederland is niet meteen het eerste land waar je aan zult denken bij een vakantie. Toch is heeft ons landje heel veel te bieden. Zo heb je mooie steden voor een stedentrip, een interessante en lange geschiedenis waarvan je nog veel gebouwen kunt vinden. De natuur van Nederland is (zeker voor buitenlanders) ook erg bijzonder, omdat alles zo vlak is. Je kunt genieten van de heide, de duinen of gaan wandelen in Twente.

Verder heeft Nederland ook nog veel mooie stranden en kustplaatsen. Zandvoort bijvoorbeeld, maar ook plaatsen zoals Katwijk. Zeker voor mensen die onbekend zijn met ons land en de Nederlandse cultuur, is het een divers en interessant land voor een vakantie.