Wat is de leukste bestemming in de zomervakantie?

Wat is de leukste bestemming in de zomervakantie?

Het is misschien nog wat vroeg. Maar als je gebonden bent aan de schoolvakanties is het zeker aan te raden om alvast na te denken over jouw ideale vakantiebestemming in de zomervakantie. De voorpret is bovendien de helft van het vakantieplezier!

Duitsland: de favoriete bestemming van Nederlanders

Duitsland staat al jaren in de top 3 van meest gekozen vakantielanden bij Nederlanders. Ook in de zomervakantie zijn er genoeg redenen om te kiezen voor Duitsland. Naast alle toeristische trekpleisters is Duitsland ook populair omdat het goed te bereiken is met eigen vervoer of de trein. Met de huidige drukte op overvolle vliegvelden is dat meer dan ooit een pluspunt te noemen. Ook heb je tijdens je autovakantie naar Duitsland in de zomervakantie veel minder verkeershinder. De zogenaamde zwarte dagen op de verkeerswegen komen alleen voor op de doorgaande routes naar zuidelijke landen.

Maar bovenal is Duitsland een prachtig en divers land wat de moeite van het ontdekken meer dan waard is.

Top 5 bestemmingen Duitsland

Door het samenstellen van een top 5 doe je eigenlijk de vele andere prachtige bestemmingen tekort. De enorme culturele rijkdom en het prachtige natuurschoon vind je natuurlijk op veel meer bestemmingen. In dit uitgestrekte (vakantie)land is er voor iedereen wat moois te vinden.

De Duitse Waddeneilanden

Vertrouwd maar toch anders! Liefhebbers van de Nederlandse wadden die toch eens wat anders willen zullen zich hier prima vermaken. Ontdek de prachtige natuur en uitgestrekte standen op bijvoorbeeld Norderney en Baltrum of kies voor het wat mondainere Sylt. De verkoeling van de Noordzee zal je zeker goed doen tijdens de soms warme zomermaanden!

Relaxen in Berlijn

Normaal denken we bij een stedentrip aan een korte reis van 3-5 dagen. Metropool Berlijn leent zich ook prima voor een wat langer verblijf. Ervaar de relaxte sfeer van Berlijn tijdens een heerlijke zomeravond. Berlijn is ook prima met de trein te bereiken.

Het Zwarte Woud gebergte

Het Zwarte Woud leent zich ook prima voor een actieve zomervakantie. Geniet van het natuurschoon tijdens een wandeling over één van de vele wandelpanden. Ontdek leuke meertjes en watervallen.

De Bodensee

Waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Dit immense meer ligt in het zuiden van Duitsland op de grens met Oostenrijk en Zwitserland. Een dagje niet op het water? Bezoek dan bijvoorbeeld Konstanz, Landau of het kloostereiland Reichenau.

Het Sauerland

Dit middelgebergte is in de winter en zomer populair bij Nederlanders. Deze fantastische bestemming ligt op maar 300 km vanaf Utrecht. Liefhebbers van zowel een een sportieve als een culturele vakantie komen hier aan hun trekken. Fijn is ook de aanwezigheid van veel (luxe) vakantieparken met voorzieningen en activiteiten voor gezinnen met kinderen.

Zomervakantie Duitsland plannen

Duitsland biedt dus voor ieder soort vakantieganger de mogelijkheid om zijn of haar droomvakantie samen te stellen. Ook onze Oosterburen gaan veel in eigen land op vakantie. Bekijk hier hoe de Duitse schoolvakanties vallen als hulpmiddel bij het plannen van jouw ideale zomervakantie.