Wat is te doen in de Belgische Ardennen?

Wat is te doen in de Belgische Ardennen?

Niet ver van huis bevinden zich de Ardennen, een gebergte wat zich strekt over België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Doordat het gebied zich in meerdere landen bevindt, verschillen de gedeeltes dan ook sterk. Naast de wandelingen in de Ardennen, zijn er ook veel (culturele) bezienswaardigheden. Hier volgen de beste dingen om te doen en zien in Belgische Ardennen.

Wandelingen in de Ardennen

Wandelingen in de Ardennen zijn een populaire manier om het gebied te verkennen. De beste wandelroutes zijn te vinden in Rouchehaut, waar het bos en de rivier zorgen voor verschillende wandelroutes voor elk type wandelaar. Of je nou heel avontuurlijk bent of het leuk vindt rustig de natuur te bekijken, het kan hier allemaal. Een andere goede optie is de Semois valei, gelegen tussen België en Frankrijk. Je kan hier veel dennenbomen vinden en het gebied heeft vlak oplopende bergpunten, waardoor het makkelijk te bewandelen is.

Bezienswaardigheden Belgische Ardennen

Ben je niet zo’n wandelaar of houd je ervan om naar iets toe te wandelen? Er zijn ook genoeg andere dingen te doen in het gebied. Tussen de natuur zijn er een aantal leuke dorpjes te vinden met genoeg bezienswaardigheden Belgische Ardennen. Zo heb je in Liège het Grand Curtis Museum, een gigantisch rood gebouw met veel verschillende collecties uit verschillende tijdperken. Je kan hier uren spenderen en de wapens, archeologie, schilderkunst en andere objecten bewonderen.

Verder staat België ook bekend om haar Belgisch bier en er bevinden zich dan ook genoeg brouwerijen in de Ardennen, zoals Achouffe en Chimay. Er bestaan genoeg georganiseerde tours en dagtrippen die langs de beste brouwerijen gaan, maar dit valt ook makkelijk zelf te organiseren.

Bij de Ardennen denk je misschien aan de bergen, maar je kan er ook heel goed ondergronds gaan! In Blegny zijn er nog verschillende mijnen die intact zijn en open voor bezoek, waardoor je het leven van een Belgische mijner kan ervaren en de schatten van de onderwereld kan verkennen. Ook de Grotte de Lorrette zijn een bezoekje waard, met hun smalle maar goed verlichte gangen, waardoor de grotten een magische sfeer krijgen. Kortom, er zijn genoeg bezienswaardigheden en wandelingen in de Belgische Ardennen.