Wat te doen in Kroatië?

Wat te doen in Kroatië?

Ga je binnenkort op vakantie naar het prachtige Kroatië? Dat is een zeer verstandige keuze, want Kroatië is een veelzijdig land waar veel valt te beleven. Het land telt slechts 4 miljoen inwoners en bestaat maar liefst uit 1185 eilanden. De kustlijn is bijna 1800 kilometer en je hebt er 8 nationale parken. Veel ruimte en natuurschoon dus, bovendien kun je ook nog eens heerlijk eten en drinken in Kroatië. Maar wist je dat je dat je jouw reis nog meer bijzonder kunt maken? Hoe? Dat lees je hier!

Zeilen in Kroatië

Kroatië is het paradijs voor zeilliefhebbers. Zeilen op de Adriatische Zee in Kroatië biedt de perfecte omstandigheden, namelijk een perfecte combinatie van kustlijn, wind en zee. De afstanden tussen de eilandjes zijn goed te doen, waardoor ‘eilandhoppen’ met je eigen zeilboot, absoluut tot de mogelijkheden behoort. Kroatië heeft talloze havens waar je prima kunt overnachten en waar je altijd hartelijk wordt ontvangen. In deze havens vind je meestal wel een supermarkt en een restaurant. Dat wordt heerlijk zeilen in Kroatië!

Plitivice

Langs de Korana rivier liggen de Plitivice meren. Door een chemische reactie tussen de kalk in de ondergrond, met het water uit de meren, hebben deze meren een smaragdgroene kleur. Deze meren liggen overigens middenin het nationale park Plitvice dat maar liefst 296 km groot is. In het park bevinden zich 90 watervallen en maar liefst 16 meren. Je kunt er heerlijk wandelen, maar ook lekker een terrasje pakken met uitzicht op een prachtig meer. De Plitivice meren bezoeken is echt de moeite waard!

Rondreis Kroatië

Vind je het fijn als alles geregeld is op vakantie? Dat je bij wijze van spreken alleen maar de bus in- en uit hoeft te stappen en verder alles voor je wordt gedaan? Kies dan voor een rondreis Kroatië. Het voordeel van een rondreis is dat je zeker weet dat je de mooiste bezienswaardigheden gaat zien, bovendien kopen reisorganisaties groot in, waardoor het ook nog eens relatief goedkoop is. Je gaat tijdens een rondreis door Kroatië natuurlijk veel zien van het land, van zijn prachtige historie en natuurschoon. Het fijne is dat je onderweg ook tijd genoeg hebt om veel van het land te zien, ook dat is natuurlijk een stukje vakantie. Heerlijk toch?