Wat te doen in Reykjavik?

Wat te doen in Reykjavik?

Ga je binnenkort op citytrip naar Reykjavik en ben je benieuwd naar de highlights in de hoofdstad van IJsland? Reykjavik heeft vele leuke attracties en activiteiten voor een geslaagde citytrip. De letterlijke vertaling van Reykjavik betekent in het IJslands ‘Rokerige baai’, wat niet verwonderlijk is door de geothermische en vulkanische activiteit in het gebied. Lees meer over de Reykjavik bezienswaardigheden of maak mooie excursies in de prachtige IJslandse omgeving.

Bezienswaardigheden in Reykjavik

De hoofdstad heeft slechts 123.000 inwoners, maar heeft desondanks genoeg attracties om te bezoeken. Het kenmerk van de stad is de Hallgrimskirka, de kerk in het centrum van de stad. Voor deze kerk staat het standbeeld van Leiff Eriksson, die volgens de legende 500 jaar voor Columbus in Amerika geweest zou zijn. Vanaf de Hallgrimskirka loop je via de regenboogstraat naar het winkelgebied van Laugavegur, de wijk vol met kleine winkeltjes en restaurants. Maak vervolgens een wandeling naar de kust waar het glimmende kunstwerk van de Sun Voyager u meteen zal opvallen, aangezien dit een van de meest fotogenieke plekken van Reykjavik is. Vanaf hier wandelt u naar het Harpa gebouw, het concertgebouw van Reykjavik, welke absoluut een unieke architectonische highlight is. Ook als u geen concert gaat bezoeken is een blik in het gebouw meer dan de moeite waard. Vervolgens zet u uw tour door Reykjavik Iceland door richting het Austurvöllur-plein waar het parlementsgebouw van IJsland staat. Slechts 200 meter hier vandaan ligt het meer van Lake Tjörnin, een geliefde sport voor vogels, maar waar u ook een leuke wandeling kunt maken langs de vele opvallende kunstwerken rond het meer. 

Musea in Reykjavik

Reykjavik is bovendien een echte museumstad, waardoor u zich bij minder weer niet zal hoeven te vervelen. Het meest opvallende museum is Perlan; dit is een veelzijdig museum bovenop de heuvel met ten eerste een prachtig panorama over Reykjavik. Hier treft u o.a. een replica van een ijsgrot, een planetarium en een museum over de geschiedenis van het landschap van IJsland. Bezoek ook zeker The Settlement Exhibition in het centrum van Reykjavik, waar u een goed beeld krijgt hoe de eerste bewoners zich hebben gevestigd in IJsland. Verder zijn het Nationale Museum van IJsland, het Phallusmuseum, het Punkmuseum en het Arbaer openluchtmuseum interessante musea om te bezoeken.

Excursies vanaf Reykjavik

Veel toeristen gebruiken de hoofdstad Reykjavik juist als uitvalsbasis voor een bezoek aan IJsland. Wanneer u niet zelf over een huurauto beschikt kunt u heel makkelijk tal van excursies en tours boeken vanuit Reykjavik. De meest geliefde excursies zijn een bezoek aan de Gouden Cirkel (met o.a. een bezoek aan Geysir, de Krater van Kerid en de imposante Gullfoss watervallen) en de excursie naar het zuiden van het eiland, waar u naast vele watervallen de prachtige zwarte stranden van Vik zult bezoeken. Daarnaast staat bij veel mensen de Blue Lagoon bovenaan de bucketlist tijdens een Reykjavik citytrip, maar u kunt er ook voor kiezen de iets meer betaalbare Sky Lagoon te bezoeken, welke bovendien dichterbij Reykjavik ligt dan de Blue Lagoon. Behoefte aan npg meer ruige landschappen, maak dan een excursie naar schiereiland Snæfellsnes.