Wat zijn de hotspots in Dubai?

Wat zijn de hotspots in Dubai?

Ga je op vakantie naar Dubai en ben je benieuwd wat de Dubai bezienswaardigheden zijn? Qua bezienswaardigheden heeft Dubai voor ieder wat wils te bieden. Van indrukwekkende en moderne bezienswaardigheden tot een historisch centrum en van witte zandstranden tot een uitgestrekte woestijn. Maar welke hotspots mag je nou echt niet missen tijdens je vakantie in Dubai? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet!

Bezoek de Burj Khalifa

Dubai is vooral populair vanwege de mooie stranden, het heerlijke klimaat en de zon die er bijna het hele jaar door schijnt. Maar Dubai is veel meer dan alleen zon, zee en strand. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw van de wereld. Overal in de stad zie je de glimmende Burj Khalifa ver boven de rest van de gebouwen uitsteken. Benieuwd hoe Dubai er vanuit deze immense toren uit ziet? Je kunt de Burj Khalifa bezoeken en genieten van het uitzicht op de 124e, 125e en 148e verdieping op ruim 400 meter hoogte.

Het grootste winkelcentrum van de wereld

Dubai is gek op wereldrecords. Zo vind je er de grootste fontein van de wereld en het meest luxe hotel van de wereld. Maar ook het grootste winkelcentrum van de wereld staat in Dubai. In dit winkelparadijs kun je jezelf dagen lang vermaken. Met meer dan 1.200 winkels verspreid over een verbazingwekkende 502.000 vierkante meter, biedt het een ongeëvenaarde selectie van 's werelds meest gerenommeerde merken en boetieks. Van luxe modehuizen tot sprankelende juweliers, in het winkelcentrum vind je alles wat je hartje begeert, en veel meer! Vergeet ook niet om tussen het shoppen door een kijkje te nemen bij het aquarium in de Dubai Mall. Met een breedte van 33 meter en een hoogte van 8 meter is dit aquarium het grootste van de wereld.

Dubai woestijnsafari

Een andere populaire bezienswaardigheid in Dubai is de prachtige woestijn. Ooit was Dubai een klein vissersdorp in de woestijn, maar tegenwoordig is er weinig woestijn meer te zien in de stad. Maar op slechts een half uur rijden van het centrum van Dubai vind je een schitterende en uitgestrekte woestijn. Als je op vakantie gaat naar Dubai dan is een safari door de woestijn een echte aanrader. Er zijn allerlei verschillende tours beschikbaar waarbij je met en 4x4 terreinwagen over de immense zandduinen rijdt. Tussendoor kun je quad rijden, sandboarden of op een kameel rijden. De tour wordt afgesloten met een barbecue in de woestijnkamp waar je de zonsondergang kunt bewonderen.