Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife?

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife?

Tenerife is de ultieme vakantiebestemming; je vindt er prachtige stranden, het klimaat is heerlijk en de lokale bevolking is zeer gastvrij. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en kenmerkt zich door de relaxte sfeer, de adembenemend mooie natuur en het veelzijdige uitgaansleven. De lokale bevolking is gastvrij, waardoor je ook nog eens kunt rekenen op een ontspannen sfeer, maar het is ook het eiland van de vele prachtige bezienswaardigheden. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet!

Candelaria

Als je denkt aan de ideale vakantie; dan denk je misschien wel aan een prachtig vissersdorpje, waar de tijd heeft stilgestaan. Waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten, waar je uitzicht hebt op zee en waar de mensen in het dorp je gastvrij ontvangen. Dit dorpje heeft een naam; Candelaria! Dit dorpje aan de oostkust van Tenerife heeft naast een leuk haventje, nog veel meer te bieden. Zo kun je er een bezoek brengen aan de prachtige basiliek, ook vind je er prachtige winkels waar je bijzondere dingen kunt kopen!

Los Gigantes

Bezienswaardigheden Tenerife zijn er genoeg, zelfs onder water is hier veel te zien! Je kunt er bijvoorbeeld prachtig snorkelen met schildpadden, maar ook kun je kiezen om een vaartocht te maken waarbij je onderweg walvissen en dolfijnen kunt spotten. Naast deze vissoorten kun je hier met een beetje geluk zelfs ook orka’s en potvissen spotten! Een prachtig vertrekpunt om een boottocht te maken, waarbij je vissen kunt spotten, is Los Gigantes. Ga jij ook vissen spotten?

Teide nationaal park

Teide bezoeken is echt een aanrader als je op Tenerife bent. De Pico del Teide is een vulkaan met een hoogte van meer dan 3700 meter, deze vulkaan is gelegen in het Teide nationaal park. Dit nationale park is zeer populair en trekt ieder jaar meer dan 4 miljoen bezoekers. Uiteraard vind je in dit park vulkanisch landschap, maar ook prachtige natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene valleien en prachtige bossen. Je kunt in dit nationaal park ook heerlijk wandelen. Het landschap is erg afwisselend, waardoor je er steeds nieuwe dingen zult zien en ervaren. Het park is ruim opgezet, waardoor je er prima een hele dag kunt vertoeven. Heerlijk toch?