Zo beveilig je je woning wanneer je op vakantie gaat

Zo beveilig je je woning wanneer je op vakantie gaat

Als je op vakantie gaat is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan en dat je er zeker van kunt zijn dat je huis en je bezittingen veilig zijn.

Beveiliging van je huis

De beveiliging van je huis is erg belangrijk om je eigendommen en gezin te beschermen. Er zijn verschillende manieren om je huis te beveiligen, zoals het installeren van een alarmsysteem of camerabeveiliging. Het is ook aan te raden om goede (en meerdere) sloten op de deuren en ramen te hebben. Als je op vakantie gaat, kun je overwegen om een buurman of vriend te vragen om het huis in de gaten te houden. Zo kan je met een gerust hart op vakantie gaan en weet je zeker dat je huis veilig is. Hieronder vind je nog meer handige tips om je huis veilig achter te laten.

- Laat je brievenbus legen door een vriend of buurman. Een volle brievenbus is een duidelijk teken dat er niemand thuis is en kan dus uitnodigen tot inbraak.

- Zorg dat je je deuren en ramen goed afsluit. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar toch is het belangrijk om hier op te letten. Controleer of alle sloten goed werken en zorg dat alle ramen en deuren goed op slot zijn voordat je weggaat.

- Maak gebruik van timers voor je verlichting. Als je licht aanlaat in je huis terwijl je weg bent, kan dit indringers afschrikken. Gebruik timers voor je lampen zodat ze aan- en uitgaan op vastgestelde tijden. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.

- Zorg dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen als je op vakantie bent. Dure apparaten, sieraden, kleding of andere dure spullen moet je goed opbergen, zodat mensen deze niet zien liggen. Om deze reden is het ook verstandig om je gordijnen dicht te houden.

Tenslotte is sociale media tegenwoordig ook een gevaar. Inbrekers kunnen hierdoor zien of mensen op vakantie zijn. Wil je op vakantie veel foto’s en video’s delen met de wereld? Wees hier dan erg voorzichtig mee. Zorg ervoor dat je profielen op privé staan en dat je alleen mensen toevoegt die je goed kent en vertrouwt.