Auto huren op Curaçao? Deze plekken moet je bezoeken!

Auto huren op Curaçao? Deze plekken moet je bezoeken!

Curaçao is het ideale eiland om een welverdiende vakantie door te brengen. Je vindt er kilometers strand, relaxte eilandbewoners en heerlijk eten en drinken. Het eiland is maar eenenzestig kilometer lang en gemiddeld tien kilometer breed. Dit betekent dat je tijdens je vakantie alles op dit eiland kunt gaan zien. Door een auto te huren op Curaçao, bepaal je lekker zelf wanneer en hoe lang je ergens naar toe gaat. Hieronder hebben wij de leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, als jij straks met je comfortabele huurauto op pad gaat!

Christoffel National Park

Ben jij een actieve vakantieganger die wel van een beklimming houdt? Beklim dan zeker de 372 meter hoge Christoffelberg. De klim duurt ongeveer een uur, maar daar krijg je wel wat voor terug! Namelijk een schitterend uitzicht vanaf het hoogste puntje van Curaçao. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht en heb je een goed beeld van het eiland. Als je verstandig bent ga je ’s morgens vroeg wandelen, dan zijn de temperaturen nog laag en zit er veel zuurstof in de lucht. Daarom is het ook ideaal als je de beschikking hebt over een huurauto, dan kun je vertrekken wanneer je wilt en ben je van niemand afhankelijk.

De blauwe kamer

De blauwe kamer is feitelijk een grot die je kunt bezichtigen, je kunt er overigens alleen komen kunt komen door er onderwater naar toe te zwemmen. Dit maakt deze bezienswaardigheid natuurlijk al bijzonder op zich. Je kunt er komen door vanaf Playa Santa Cruz te gaan wandelen richting deze plek, deze wandeling langs het strand, duurt ongeveer een half uur en is eigenlijk al de moeite waard om hiernaartoe te gaan. Als je eenmaal in deze grot bent, weet je niet wat je ziet! Je hebt wel flippers een snorkel nodig om hier onderwater te komen. Ook kun je kiezen om onder begeleiding deze blauwe kamer te bereiken, misschien wel zo veilig!

Handelskade

Ook een prima plek om met je huurauto te bezoeken is de beroemde handelskade op het eiland. Deze kade kenmerkt zich door de vele kleurrijke gebouwen. Op deze kade werd vroeger veel handel gedreven, de handelshuizen die hiervoor gebruikt werden, staan er nog steeds en zijn nu monumentale panden geworden. Zeker de moeite waard om even naar toe te rijden. Auto huren Curaçao? Dat regel je natuurlijk ruim voor je vakantie online!