Dit is waarom jij een fietstas wil hebben!

Dit is waarom jij een fietstas wil hebben!

Een fietstas? Is dat nou iets wat je echt moet hebben? Ik hoor het je denken… Een fietstas is niet heel bijzonder, misschien wel een beetje oudbollig of voor oudere mensen? Het is juist wel heel bijzonder en helemaal niet oudbollig. Ik ga je vertellen waarom!

Fietstassen zijn uitermate handig

Als eerste is het belangrijkste punt van een fietstas het vervoeren van spullen. Als jij vaak op de fiets naar je werk, school of supermarkt gaat dan heb je in de meeste gevallen ook spullen bij je. Het is natuurlijk hartstikke onveilig om deze spullen in je handen te houden. Het is belangrijk om beide handen aan het stuur te hebben om balans te houden, maar ook om snel te reageren in onveilige situaties. Een fietstas biedt uitkomst voor alle spullen die je mee wil nemen en veilig de weg op te gaan. Als je voor een dubbele fietstas kiest dan heb je aan beide kanten van het wiel een tas wat ontzettend veel opbergruimte geeft. Afhankelijk van de grootte die je kiest kun je er je schoolboeken, laptop, etui, boodschappen, lunchpakket of andere spulletjes in kwijt. Geen zware rugtas of werktas meer op je rug wat veel meer ontspannen fietst.

Fietstassen zijn juiste leuke fietsaccessoires

Het tweede punt waarom je een fietstas wil is de look. Zoals met vele andere fietsaccessoires kun je een fiets pimpen met een leuke fietstas. Een fietstas is verreweg van oudbollig, het is juist harstikke hip! Vroeger hadden mensen een saaie unikleurige fietstas (meestal zwart), maar gelukkig is dat tegenwoordig heel anders. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, printjes en motiefjes. Van stippen tot bloemen en van rustige kleuren tot felle kleuren. Er zit echt een fietstas bij die jij helemaal leuk vind. Het is verstandig om eerst te kijken wat voor soort fiets je hebt en waar je de fietstas voor wil gebruiken. Een elektrische fietst kan bijvoorbeeld niet alle fietstassen dragen als de accu in de bagagedrager zit. Je hebt dan een speciale fietstas nodig waarbij het gedeelte wat op de bagagedrager zit groter is. Als je echt vaak fiets en dus ook geregeld de regen moet trosteren is het niet onverstandig om te kijken naar een fietstas die waterdicht. Een fietstas gemaakt van waterafstotend materiaal is dan een must. De grootte van een fietstas is ook niet onbelangrijk en dat ligt helemaal aan de spullen die je wil vervoeren. Zijn het er veel? Of is het heel groot? Gelukkig zijn er genoeg fietstassen in allerlei maten verkrijgbaar. Als je de juiste afmeting en het materiaal gevonden hebt dan komt het leukste gedeelte: het uitkiezen van een print of kleur. Wil je gaan voor een unikleur of een pintje? Wat past bij jou en bij de fiets? Als je alles hebt uitgekozen is het tijd om de fietstas op je fiets te bevestigen wat heel gemakkelijk gaat met twee riempjes. Je bent klaar om te gaan en je zult je nooit meer afvragen waarom jij een fietstas nodig hebt!