Hoeveel proteine poeder heb je nodig op vakantie?

Hoeveel proteine poeder heb je nodig op vakantie?

Oké, ik zal beginnen met het slechte vakantie nieuws voor bodybuilders. Helaas zijn er geen magische voedingsmiddelen die rechtstreeks verband houden met toename van spiermassa. Evenzo zijn er geen voedingsmiddelen die rechtstreeks van invloed zijn op gewichtsverlies. Er zijn dus helaas geen snelle oplossingen, zeker niet als het gaat om het vergroten van de spiermassa. Maar hoe zit het dan met proteine poeder tijdens je vakantie? Hebben bodybuilders proteine poeders nodig voor hun fitness vakantie?

Proteine voor spieropbouw

Als het gaat om spieropbouw is de voedingsstof die bovenaan de vakantie lijst staat proteine. Proteine is de bouwsteen voor spierweefsel en is essentieel voor groei, herstel en behoud van een goede gezondheid.

Spiermassa op vakantie

Zelfs als je belangrijkste doel op vakantie niet is om je spiermassa te vergroten, moet je toch streven naar minstens 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. Als je primaire doel is om meer spieren te krijgen, dan moet je meer aandacht besteden aan de timing van je eiwitvoeding. Om de spieropbouwende mechanismen in gang te zetten, moet je idealiter streven naar een eiwitvoeding om de 3-4 uur.

Hoeveelheid proteine

De hoeveelheid proteine die je binnen deze voedingen consumeert is van invloed en je zou moeten streven naar ongeveer 25 gram eiwit, omdat dit optimaal is voor het op gang brengen van de spiereiwitsynthese. Bovendien is het, vanwege het effect dat training op het lichaam heeft, ook belangrijk om eiwitten te concentreren rond je trainingen.

Proteine shake

Maar ondanks wat de fitness industrie voorstelt, is het niet nodig om een proteine shake te drinken zodra je je gewichten neerlegt. De andere, en even belangrijke, factor die bovenaan je prioriteitenlijst voor spieropbouw moet staan, is ervoor zorgen dat je een calorieoverschot hebt.

Een calorie-overschot verwijst naar het eten van meer energie dan je lichaam dagelijks verbrandt, en het is noodzakelijk om je lichaam te helpen bij de opbouw van nieuw weefsel, want dit is een uiterst energie-afhankelijk proces.

Mijn conclusie voor proteine

Proteine is absoluut essentieel als je doel is om spieren op te bouwen. Eiwit is de bouwsteen voor weefselgroei en -herstel, en zonder dit verschaf je je lichaam niet het gereedschap dat het nodig heeft om nieuw weefsel te laten groeien!

Als je je spiermassa wilt vergroten dan moet je in een consistent calorieoverschot zitten. Natuurlijk moet je hiermee voorzichtig zijn, want het kan gemakkelijk zijn om af te glijden naar een te groot overschot, dat zal leiden tot onnodige gewichtstoename. Het is raadzaam om je calorie-inname en gewicht over een paar weken bij te houden en de gemiddelden te bekijken wat betreft proteine poeder.

Vergeet je proteinepoeder niet op vakantie

Trainingsintensiteit is cruciaal om spiergroei te stimuleren. Als je je spieren niet aan extreme krachten en intensiteit blootstelt, dan zal je lichaam geen reden zien om zich aan te passen. Train hard, train consequent en zorg dat je prioriteit geeft aan herstel maar vergeet als bodybuilder daarnaast ook jouw proteinepoeder niet tijdens je welverdiende vakantie.