Dit zijn minder bekende plaatsen in Slowakije

Dit zijn minder bekende plaatsen in Slowakije

Wil je een vakantie boeken in Slowakije? Dan denk je al snel aan grote steden, zoals de hoofdstad Bratislava. Slowakije heeft echter ook veel leuke kleinere plaatsen. Zeker tijdens een rondreis zijn deze erg leuk om te bezoeken. Wil je meer weten over deze prachtige plaatsen? In dit artikel lees je over onze favoriete, minder bekende plaatsen van Slowakije.

Žilina

Žilina is een stad in het noorden van Slowakije, met ongeveer 86.000 inwoners. De stad ligt aan de rivier de Váh en is vooral bekend vanwege de grote hoeveelheid historische bezienswaardigheden. Er zijn een aantal mooie kerken en kastelen te vinden in Žilina, waaronder het Žilina Kasteel en de Sint-Martinuskerk. Ook is er het Slowakije Transport Museum te vinden in Žilina, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Slowakije.

Poprad

Poprad is een stad in het noorden van Slowakije. De stad heeft zo'n 55.000 inwoners. De stad ligt aan de rivier de Poprad en is vooral bekend vanwege de grote hoeveelheid historische bezienswaardigheden. Net als Žilina heeft Poprad een aantal mooie kerken, kastelen en andere gebouwen, zoals het Poprad Kasteel en de Sint-Janskerk. Je kunt ook naar leuke museums, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Slowakije.

Stará Lubovna

Als je op zoek bent naar een plaats die een stuk kleiner is, dat is Stará Lubovna hier een goed voorbeeld van. Deze stad heeft in vergelijking tot andere plaatsen slechts 16.000 inwoners. De stad is vooral bekend vanwege het mooie kasteel dat er gevestigd is. Dit kasteel, genaamd Stará Lubovna Kasteel, is een populaire toeristische bestemming en een perfecte plek om wat meer te leren over de plaats. Het kasteel ligt erg mooi op een heuvel, omringd door bomen.

Ook een vakantie boeken in Slowakije? Dan zijn deze kleinere plaatsen leuk om te bezoeken. Je kunt de grotere steden en kleinere plaatsen ook combineren als je een rondreis boekt in Slowakije. Je kunt zo op het gemak het land verkennen en tussendoor genieten van de prachtige natuur van het land. Beok vandaag nog een prachtige vakantie in Slowakije. Meteen vertrekken met de auto na aankomst? Dan kun je ook kiezen voor een fly-drive vakantie.