Goedkope treinkaartjes regelen? Dat doe je zo!

Goedkope treinkaartjes regelen? Dat doe je zo!

Pak je wel eens de trein maar niet zo vaak waardoor een trein abonnement niet uit kan? Dan zul je vast geschrokken zijn van de prijsverhogingen die de laatste tijd op de prijs van een treinkaartje zijn doorgevoerd. Voor bijvoorbeeld een 2e klas dagretourtje Amsterdam – Arnhem betaal je tegenwoordig € 37,20! Voor velen een reden om dan toch maar weer de auto te pakken in plaats van de trein, helemaal wanneer je met 2 of meer personen op stap gaat en de benzineprijs kunt delen. Toch zijn er verschillende manieren om toch de auto te laten staan en goedkoop met de trein van a naar b te reizen. Het bespaart je niet alleen de parkeerkosten, vaak levert het ‘t voordeel op dat je op loopafstand of soms zelfs midden in het centrum van een stad wordt afgezet. Daarnaast blijft het reizen met de trein een duurzame manier van vervoer. Dit weegt bij veel mensen mee om toch de trein te nemen voor bijvoorbeeld een stedentripje. Maar op welke manieren kun je goedkoper met de trein?

Goedkope treinkaartjes via de site van NS

Het hele jaar door kun je bij NS treinkaartjes met korting kopen. Zo vind je op deze site de Samenreiskorting en de NS groepsticket. Daarnaast biedt NS via hun eigen webshop die Spoordeelwinkel heet, ook regelmatig treinkaartacties aan waarmee je voor een voordelige prijs naar jouw favoriete stad kunt reizen en waarbij vaak ook nog een coupon zit inbegrepen die je bij een horecagelegenheid kunt inleveren voor een kop koffie met iets lekkers.

Treinkaart aanbiedingen in winkels en op actiesites

Regelmatig bieden ketens als Kruidvat, AH, HEMA en Primera voordelige treinkaartacties aan in de vorm van een NS dagkaart waarmee je een dagje onbeperkt kunt reizen of een voordelige NS dagretour voor een dagje heen en weer reizen van a naar b en weer terug. Daarnaast bieden ook steeds meer actiesites zoals Vakantieveilingen, Socialdeal en Actievandedag treinkaartacties aan waarmee je voordelige treinreizen kunt maken.

Regionale treinvervoerders

Naast de treinkaartacties die NS organiseert kun je ook bij regionale treinvervoerders zoals Arriva en Breng terecht voor voordelige treinkaartjes. Dit zijn dan vaak treinkaartjes die geldig zijn binnen de grenzen van 1 of 2 provincies of op bepaalde trajecten en die niet geldig zijn in de treinen van NS. Hiermee kun je bijvoorbeeld een ritje richting leuke winkelsteden als Leeuwaren, Groningen en Zwolle maken. 

Internationale treinkaart aanbiedingen

Ook voor een treinreis naar het buitenland is het mogelijk om een goedkope treinreis te vinden. Deze worden vaak door NS International aangeboden maar ook bij steeds meer externe aanbieders kun je terecht voor een goedkoop treinkaartje naar bijvoorbeeld Parijs of Berlijn.

Goedkope treinkaartjes vinden

Om een leuke treinkaartactie te vinden kun je internet afspeuren en de sites van bekende aanbieders checken. Aangezien dit veel tijd kost kun je ook een site als Goedkooptreinkaartje.com checken. Hier vind je alle actuele goedkope treinkaartjes overzichtelijk en kun je een treinkaartjes aanbieding bestellen die precies bij je reisdoel past. Daarnaast vind je op deze site ook leuke stedentips en informatie over nog komende acties.