Vakantie in eigen land door covid?

Vakantie in eigen land door covid?

2020 en 2021 is voor ons allemaal een heel uniek jaar geweest. Het is ruim een jaar geleden dat de lockdown begon. Reizen is een van die sectoren die tijdens deze pandemie veel wordt getroffen. Met het begin van de lockdown zijn de vakantiemogelijkheden erg beperkt geweest. Grote groepen nog steeds beter te vermijden. Campers of caravans zijn hierdoor een favoriete keuze van de reizigers omdat het volledige isolatie biedt, samen met een flexibiliteit van kamperen op verschillende locaties.

Aangezien caravans gebruikt worden om lange routes af te leggen of te en kamperen, kijkt men steeds vaker naar een caravan of camper met alle basis- en luxe faciliteiten aan boord. Vaak zijn campers en caravans voorzien van een minikeuken met een kleine gasfles is ook voorzien van een opklapbare tafel. Ook een badkamer, keuken en bed zijn aan boord waardoor je alle opties binnen handbereik hebt.

Ook seizoensplekken in trek

Wil je niet te veel drukte hebben? Dan kun je ook overwegen om een seizoensplek te nemen. Denk aan een vaste plaats met een chalet, stacaravan of mobiele caravan. Dit heeft voordelen ten opzichte van trekken, omdat je veel spul het hele seizoen kan laten staan. Uiteraard moet je wel caravan klaarmaken voor begin en eind van het seizoen. De mobiele toilet en badkamer wordt in geval van seizoensplekken niet vaak gebruikt. Omdat op de camping vaak een vaste toiletvoorziening is, word je vaak geacht om daar gebruik van te maken. Het kan ook ideaal zijn voor mensen met een hond. Je hond meenemen in de auto of in vliegtuig is niet iets wat je graag doet. Het meenemen naar een vaste plek is toch laagdrempeliger en realistischer. Vooral als je een grote hond hebt.

Hotel of vakantiewoning

Vaak wordt er gedacht aan de caravan of een stacaravan, maar als je niet wilt vliegen, is ook een hotel of vakantiewoning in eigen land een optie. Een hotel kan makkelijk zijn als je met zijn twee├źn bent. Er zijn niet veel gezinnen die naar een hotel trekken. Gezinnen kiezen vaker voor een vakantiewoning. Hier kun je zelf koken en is plaats voor meer mensen.