Verken London’s beste gratis musea

Verken London’s beste gratis musea

Londen is stad die doordrenkt is van geschiedenis, kunst en cultuur en kent een aantal van de meest indrukwekkende museumcollecties. Gelukkig hoef je geen fortuin uit te geven om de culturele schatten te ontdekken. Naast de vele Londen bezienswaardigheden zoals de London Eye kent de stad namelijk een aantal schitterende gratis musea die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de Engelse hoofdstad. Hier zijn enkele van de beste gratis musea in Londen die een bezoek meer dan waard zijn.

Natural History Museum in Londen

Het Natural History Museum herbergt een indrukwekkende collectie natuurlijke historie. Van skeletten tot edelstenen en mineralen, dit museum biedt een boeiende kijk op de natuurlijke wereld en is een favoriet bij jong en oud.

Een absolute favoriet onder jong en oud is de dinosaurus afdeling van het museum. Hier komen bezoekers oog in oog te staan met levensgrote dinosaurus modellen en kunnen ze meer te weten komen over deze prehistorische reuzen. Interactieve displays en educatieve programma's maken het leren over dinosaurussen niet alleen informatief, maar ook leuk. Het is een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun verbeelding de vrije loop te laten en te ontdekken hoe het leven op aarde er miljoenen jaren geleden uitzag.

British Museum

Het British Museum is gelegen in het hart van Londen en is een van 's werelds meest prestigieuze musea. Het museum biedt gratis toegang tot zijn uitgebreide collecties. Je kunt er onder andere artefacten uit alle hoeken van de wereld bewonderen, waaronder de Rosetta Stone, de Egyptische mummies en de Parthenon-beelden. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1753, is dit museum een absolute must-visit voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie.

Tate Modern

Gelegen aan de oevers van de rivier de Theems, biedt Tate Modern een verbluffende collectie moderne en hedendaagse kunst, allemaal gratis toegankelijk voor het publiek. Verken werken van kunstenaars als Picasso, Warhol, en Rothko terwijl je door de indrukwekkende industriële ruimtes van de voormalige krachtcentrale wandelt. Het museum biedt naast de vele kunstwerken ook innovatieve tentoonstellingen en een adembenemend uitzicht op de skyline van Londen.

Victoria and Albert Museum (V&A)

Het V&A Museum, ook bekend als 's werelds grootste museum van toegepaste en decoratieve kunst, biedt gratis toegang tot zijn uitgebreide collecties. Verken prachtige artefacten, kostuums, meubels en designstukken van over de hele wereld. Met zijn gevarieerde collectie en prachtige architectuur is het V&A een ideaal uitstapje tijdens je stedentrip in Londen.

National Gallery

Gelegen aan het Trafalgar Square in hartje Londen herbergt de National Gallery een uitgebreide collectie westerse Europese schilderkunst, variërend van de Middeleeuwen tot de 19e eeuw. Bewonder meesterwerken van kunstenaars als Van Gogh, Da Vinci, en Rembrandt, allemaal gratis te bewonderen. Met zijn prachtige architectuur en wereldberoemde collectie, is de National Gallery een van de meest bezochte musea ter wereld.

Science Museum

Voor liefhebbers van wetenschap en technologie is het Science Museum een ware schat. Ontdek fascinerende tentoonstellingen over onderwerpen als ruimtevaart, geneeskunde en communicatie. Van de iconische raketten tot interactieve experimenten, er is voor elk wat wils in dit boeiende en moderne museum dat geschikt is voor alle leeftijden.