Waar moet je aan denken als je met de camper op vakantie gaat?

Waar moet je aan denken als je met de camper op vakantie gaat?

Wil je op vakantie met de camper? Als je met de camper op vakantie gaat zijn er een aantal dingen die waar je goed over na moete denken. In dit artikel sommen wij deze voor je op.

Schoon drinkwater

Eén van de meest belangrijke zaken is het zorgen voor schoon drinkwater. Als je met de camper op reis gaat, moet je een aantal maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je medereizigers en jezelf altijd toegang hebben tot schoon drinkwater. Een goede manier om er voor te zorgen dat je genoeg schoon water bij je hebt is door middel van een watertank. Je kunt hierin afhankelijk van de grootte van de tank zo'n honderdtachtig liter water opslaan. Om er zeker van te zijn dat het water schoon blijft, is het belangrijk dat je de tank regelmatig ontsmet met een speciaal reinigingsmiddel. Ook is het aan te raden om een waterfilter in te bouwen. Voor dit soort producten kun je kijken in webshops zoals Aqualogic of bij de grote campingwinkels.

Navigatie

Als je met de camper op vakantie gaat, wil je uiteraard ook zorgen dat je niet verdwaald. Daarom is het aan te raden om een navigatiesysteem in je camper te installeren. De meeste moderne campers hebben al een navigatiesysteem, maar je kunt er ook voor kiezen om een los navigatiesysteem in te bouwen. Deze systemen geven je niet alleen de weg naar je bestemming aan, maar ze bieden ook handige informatie over campingplaatsen, restaurants en andere interessante bezienswaardigheden. Vergeet ook niet om het navigatiesysteem regelmatig te updaten met de meest recente kaarten. Zo ben je er zeker van dat je altijd met de juiste route op pad gaat.

Verzekeringen

Tot slot is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten als je met de camper op vakantie gaat. Dit voorkomt dat je voor onverwachte kosten komt te staan als er iets misgaat. Vergelijk daarom verschillende verzekeringen en sluit de beste af voor jouw situatie. Vergeet ook niet om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen. Zo ben je altijd goed voorbereid en kan je met een gerust hart op reis!

Mobiele telefoon

Het voordeel van een mobiele telefoon met 3g (of tegenwoordig 5g) is dat je gemakkelijk kunt kijken waar je met je camper wel/niet precies mag staan in een bepaalde regio. Je kunt hierbij denken aan verboden gebieden, parkeerverbod etc. Vooral als je naar het buitenland gaat, is dit handig om te weten.