Wat moet je weten voor een stedentrip naar Berlijn?

Wat moet je weten voor een stedentrip naar Berlijn?

Wat ontzettend leuk! Je hebt van je vriendin een stedentrip cadeau gekregen naar Berlijn. Het is niet de plek waar je meteen aan zou denken maar juist dat maakt het zo uniek en leuk. Wat zijn de dingen die je nu echt over Berlijn moet weten en waar kan je het beste heen gaan?

Lekker winkelen in Berlijn

Houd je van winkelen dan moet je daarvoor zeker in Berlijn zijn. Wanneer je flink geld uit wil geven dan kan je dat daar heel erg goed. Meestal zijn de winkels in Berlijn tot 20.00 uur in de avond open. Wat winkels aan gaat zijn er daar veel verschillende winkels te vinden. Het Kaufhaus en KaDeWe zijn wel de meest bekende warenhuizen.

Uitgaan in Berlijn

Bruisend en zeer trendy, dat is de juiste omschrijving voor het uitgaansleven wat heerst in Berlijn. Of je nu naar een kroeg wilt of naar een theatercafé, je kunt het in Berlijn allemaal vinden. In de clubs die Berlijn heeft draaien ze allerlei soorten muziek. Vroeger was de muziek er niet erg leuk. Dit werd veroorzaakt door de tweedeling. Sinds deze er niet meer is, is de muziek ook een stuk beter geworden.

Wat moet je gegeten hebben in Berlijn?

Je bent niet in Berlijn geweest wanneer je geen overheerlijke bratwurst hebt gegeten. Dit is toch wel het gerecht wat je daar gegeten moet hebben. Vaak heb je het traditionele gerecht bratwurst mit kartoffelsalat. Natuurlijk kun je er ook andere gerechten bestellen maar dit moet Je gewoonweg gegeten hebben.

Speciale regeltjes in Berlijn

Eigenlijk heeft Berlijn niet echt speciale regeltjes waar jij je aan moet houden. Ze hebben daar net zoals wij in Nederland een beetje het motto “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”. Het is vooral plezier wat ze jou gunnen en dat onder het genot van een heerlijk wijntje of een lekkere pul bier. Want tja, net zoals bratwurst is ook bier in Berlijn natuurlijk iets wat je gehad moet hebben wanneer je er een bezoekje aan hebt gebracht. Wij zeggen dus PROOST!