Deze bezienswaardigheden in Porto moet je gezien hebben

Deze bezienswaardigheden in Porto moet je gezien hebben

Porto is de tweede hoofdstad van Portugal. Het bruist er van de energie maar ze weten er ook wat ontspannen is. Porto heeft een aantal mooie bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Welke dat zijn dat vertellen wij je nu.

De geschiedenis van Porto

Wanneer ja aan de zuidoever komt van de Douro dan komt daar de geschiedenis van Porto tot leven. Dit ligt in de wijk Ribeira. Het was ooit de hoofdstad van Portucale. Een tijdje later werd het een industriestad en nuchtere haven. Op de kade van deze stad vind je heel veel terrassen met stuk voor stuk een mooi uitzicht op onder andere de Dom Luis-brug. Er liggen veel schepen waar vroeger de port mee vervoerd werd. Nu liggen ze er om toeristen en terrasgangers te voorzien van een mooi uitzicht.

De Ponte Dom Luis

Wanneer je geen last hebt van hoogtevrees dan is een wandeling over deze gigantische brug iets wat je echt gedaan moet hebben. Deze brug werd gebouwd in 1886. Hij werd gebouwd door een medewerker die werkzaam was bij Gustav Eiffel en dat zie je in de brug ook terug. Je hebt vanaf de brug een adembenemend uitzicht over de stad. Deze brug bestaat uit twee verdiepingen. De bovenste verdieping is er voor voetgangers, de metro en fietsers en op het onderste deel rijden de auto’s.

Het hart van Porto

Porto heeft een historisch hart wat vooral rond de kathedraal zich afspeelt. Je hebt daar al het kerkplein, de Terreiro da Sé. Deze kers is voorzien van een hele mooie kloostergang en echt de moeite waard om te bezichtigen. Je hebt er ook een mooi museum wat je kunt bezoeken.

Het Casa de Música

Niet iedereen was dolenthousiast toen in 2005 het Casa de Música geopend werd. Het nogal hoekige ontwerp werd in het begin “de doos” genoemd. Het is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Nu is dit muziekpaleis ondertussen een groot icoon in Porto. Het kent tien repetitieruimtes en een grote en kleine zaal. Een concert hier bijwonen is een belevenis op zich.