Fietsvakantie in Duitsland aan het plannen? Lees onze tips!

Fietsvakantie in Duitsland aan het plannen? Lees onze tips!

Duitsland is een echt fietsparadijs. Ruige natuur, goede fietspaden en de hartelijke gastvrijheid van de duitsers zijn voldoende redenen om eens een fietsvakantie te boeken in Duitsland. Na een lange dag fietsen kom je heerlijk tot rust in een mooi typisch Duits hotel waar u kunt genieten van de Duitse lekkernijen, zoals een grote snitzel of een koud biertje. Het aanbod met fietsvakanties in Duitsland is de laaste jaren sterk gegroeid. Er zijn veel reisorganisaties die verschillende soorten fietsreizen in hun aanbod hebben opgenomen. Lees hier meer over enkele populaire bestemmingen voor een fietsvakantie bij onze oosterburen.

Moezel

Het Moezeldal is een uitermate geschikt gebied voor een fietsvakantie. Het klimaat is gunstig, het is niet al te ver rijden en er valt veel te beleven. Veel van de reizen volgen de Moezel, zodat er niet al te veel geklommen hoeft te worden. Dit maakt het gebied ook geschikt voor de onervaren vakantiefieters. Tussen de wijngaarden en langs de oude steden, zoals Trier, Koblenz of Cochem staat een fietsreis langs de Moezel garant voor een ontspannen vakantie voor iedereen.

Bodensee

Ook de Bodensee is een populair gebied voor een fietsvakantie. Het meer strekt zich naast Duitsland ook uit over Oostenrijk en Zwisterland. Door het zachte klimaat en de vele zonuren is dit een goede bestemming als je zeker wilt zijn van goed weer. De prachtige vergezichten en ook de pittoreske dorpjes rond de Bodensee zorgen voor afwisselende fietstochten.

Zwarte Woud

Bent u een fanatieke fietser en gaat u een steil klimmetje niet uit de weg? Dan is het Zwarte Woud in Duitsland een prima bestemming voor een heerlijke fietsvakantie. Hoogvlaktes, rivierdalen en uitgestrekte naaldbossen kenmerken het Zwarte Woud. Ook de cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken, de streek is namelijk rijk aan kastelen en historische steden. Kortom een topbestemming voor een avontuurlijke fietsvakantie.

Beieren

Qua oppervlakte is dit de grootste deelstaat van Duitsland. Dit gebied beschikt over een enorm groot fietsnetwerk met veel fietsroutes. De mogelijkheden voor een fietsvakanties zijn om die reden erg divers. Fiets langs de rivieren, rond de vele meren of door onherbergzame bossen. Voeg daar de indrukwekkende Alpen als decor aan toe en u hebt een beeld van dit prachtige fietsgebied.

Toch geen fietsvakantie in Duitsland? Kijk hier ook voor andere populaire bestemmingen voor een fietsvakantie.