Tips voor een goede fietsvakantie

Tips voor een goede fietsvakantie

Je wil graag op fietsvakantie in de zomer. Maar hoe pak je dat aan? We hebben in dit artikel de 5 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Zorg voor een goede fiets

Zorg dat je een goede fiets hebt. Dan lijkt een open deur maar dat is het niet. Of je nu lange fietstochten maakt of niet, de juiste maat fiets is heel belangrijk. Een te grote of te kleine fiets maakt trappen moeilijk. Zorg daarom dat je fiets tijdens de fietsvakantie de juiste maat heeft. Maar zorg ook dat je zadel, stuur en pedalen goed zijn afgesteld. Hiermee heb je de juiste fietspositie en houding en wordt fietsen een stuk prettiger.

2. Zorg voor wat reparatiemateriaal

Een basisset met reparatiemateriaal komt altijd van pas. Een reparatiesetje en een extra binnenband kom je al een heel eind. En vergeet natuurlijk een fietspomp niet.

3. Zorg voor een goede voorbereiding

Onderschat je fietstocht niet. Plan daarom voor je vakantie een aantal flinke fietstochten zodat je went aan het kilometers maken. Op die manier kun je de kilometers een beetje opbouwen en zorgen dat je conditie in orde is.

Je kunt natuurlijk ook thuis trainen. Je hebt tegenwoordig heel veel mogelijkheden om thuis te trainen. Denk aan een spinningfiets (goede modellen vind je hier) met virtuele training zodat je online kunt racen tegen andere mensen. Of je kunt natuurlijk een (ouderwetse) hometrainer gebruiken.

Mocht je conditie nou niet helemaal op peil zijn dan kun je natuurlijk nog altijd een elektrische fiets gebruiken.

4. Eten en drinken

Wanneer je de hele dag op de fiets zit verbrand je natuurlijk heel veel calorie├źn. Zorg daarom dat je voldoende eten bij hebt om je energie bij te vullen. Zorg daarom voor voldoende koolhydraten tijdens het fietsen en goede eiwitten voor na het fietsen om je spieren weer te laten herstellen.

5. Vergeet niet dat je op vakantie bent

Vergeet niet dat je op vakantie bent en stap regelmatig van de fiets af om een dorpje te bekijken, een terrasje te pakken of iets anders leuks te doen. Schat daarom de afstand die je op een dag kunt doen daarom niet te hoog in.