Wat maakt een stedentrip naar Athene onvergetelijk?

Wat maakt een stedentrip naar Athene onvergetelijk?

Heb je plannen om een stedentrip te gaan maken? Met je partner, een goede vriend of wellicht met je vriendengroep? Het grote voordeel van een stedentrip is dat je maar een paar dagen weg bent, maar wel het gevoel hebt dat je echt op vakantie bent geweest. Dat gaat zeker op, als je kiest voor de Griekse hoofdstad Athene. Deze stad is zeer veelzijdig; je vindt er prachtige tempels, monumenten, maar je kunt er ook nog eens genieten van uitstekende horecagelegenheden. Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die Athene pas echt onvergetelijk maken. Welke? Hieronder lees je het!

Bezienswaardigheden Athene

Eigenlijk is heel Athene een bezienswaardigheid op zich! Athene bezienswaardigheden zijn zeer de moeite waard om te bezoeken, waarbij overigens veel hotspots op loopafstand van elkaar liggen. Een bezienswaardigheid die je zeker gezien moet hebben is de Oude Agora. Dit stukje Athene was vroeger het centrum van de stad. Hier bevonden zich destijds de winkels en de markten. Je vindt er ook de Tempel van Hephaistos, waarvan nog veel overgebleven is. Breng ook een bezoek aan de beroemde wijk Pláka. In deze wijk kun je leuke winkeltjes vinden, de sfeer is er relaxt en er zijn ook veel monumenten die je hier kunt bezoeken. Eigenlijk vind je hier binnen een klein stukje Athene, heel veel bezienswaardigheden. De moeite waard om naar toe te gaan dus!

Akropolis

Deze indrukwekkende rots is maar liefst 156 meter hoogt en vormt letterlijk het hoogtepunt van de stad Athene. Niet zo gek eigenlijk dat ‘Akropolis’ letterlijk vertaald ‘het hoogste punt’ betekent. Op de Akropolis zijn verschillende bezienswaardigheden waar je naar toe kunt gaan. Bijvoorbeeld kun je een bezoek brengen aan het Parthenon. Dit is het grootste gebouw op de berg en is gewijd aan de godin Pallas Athena. De Grieken wilden aan de wereld laten zien hoe goed zij waren in het maken van bouwwerken. Op het gebied van architectuur waren de Grieken destijds echte voorlopers in de wereld. Breng ook zeker een bezoek aan de tempel van Nikè; dit bouwwerk is gewijd aan de godin van de overwinning. De Akropolis is een rots waar je naast deze bezienswaardigheden, nog veel meer kunt bezichtigen. Een aanrader dus!